Overblikket: Trist aften, trist fredag

Det var altså en kamp Vålerenga måtte vinne torsdag aften, måtte i den forstand at det fantes (finnes) en teoretisk mulighet til å klatre på tabellen med seier som utgangspunkt. Det gikk dårlig.

Best i by’n…, torsdag aften var det Manglerud Star. Toget gikk, men Vålerenga stod igjen på perrongen. Kort oppsummert.

Et skadeskutt Vålerenga klarte aldri å få seg opp det siste hakket. La gå at rookie Sørensen fikk mye tid, la gå at Tallak Lyngset skadet seg på oppvarming, la gå at Morten Ask måtte spille back. Men det er ikke der det kniper, det kniper fremover. Vålerenga og Manglerud Star så omtrent like ut på det planet; begge lag hadde sjanser som enten gikk utenfor eller i votten til målvakten.

Både Hare og Søberg voktende hvert sitt mål hadde sitt å stri med, og begge gjorde en grei kamp. Kanskje i første rekke fordi begge lags spillere skøt dem gode. Når de traff målet. Noe Vålerenga ikke gjorde så ofte.

La oss også nevne at Morten Ask pådro seg 3 * 2 minutter i går. I første rekke, og da ikke for å disse Ask, fordi han er ukomfortabel på backen og for ofte kommer på etterskudd – og da tyr til ulovligheter. Helt sikkert en refleks, Morten er ingen ond mann. Men vi er sikre på at med Tallak på backen og Morten som forward så kunne resultatet blitt annerledes. If, then, else.

Det har blitt et syptom dette med at Vålerenga ikke treffer målet. Ut fra vår helt uvitenskaplige oppfatning fyrte Vålerenga av like mange skudd og hadde like mange styringer på skudd som vertene. Det bare gikk utenfor. 36-20 i skuddstatistikk sier sitt da.

Det kniper altså big time forover, og det er uforståelig at vi ikke klarer sette gummiskiva i mål. Det må ligge på det mentale planet. Og det må fikses før sluttspillet. Hyre inn Bertrand og bruke hans metode! Det ser ikke ut til at noe annet fungere, så hvorfor ikke?

For øvrig; i skrivende stund ser vi ut til å møte enten Frisk Asker eller Sparta i kvartfinalene. De to nevnte lagene vil ha hjemmebanefordel. Før gårsdagens kamp trodde vi på seier til oss og tap til Sparta, vi trodde også Frisk Asker ville slå Storhamar. Vel, vi tapte men de andre resultatene gikk inn. Vi har sagt at Frisk Asker er i form og ikke gir fra seg nok poeng til at vi kan ta dem igjen. Vi har sagt at Sparta er helt på viddene, helt ute av form – og det er de.

Men med bare fire kamper igjen, 12 poeng, synes det for langt opp til Sparta som vaker 7 poeng foran oss. Vi har Sparta på innbyrdes oppgjør, men Sparta har omtrent like vanskelig/lett program igjen som oss. For vår del blir sannsynligvis jokeren hjemmekampen mot Sankt Oilers. Norsk ishockeys nye hellige kuer kommer til Jordal Amfi nest siste seriekamp. Vi mener at den kampen er helt åpen, Stavanger Oilers er heller ikke helt i form. De tre andre kampene bør vi vinne. Det er 9-12 poeng.

Så får vi bare håpe at Spartas motstandere knekker dem.

God natt Vålerenga, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.