LasseL: Om konspirasjonsteorier og slikt

LasseL har igjen tatt pennen fatt og da smeller det som oftest. Denne gang er han på lag med klubben i de mye omtalte ansettelsene som har skjedd de siste månedene.

Tekst: LasseL// foto: Arkiv


Den siste tiden har jeg møtt og diskutert med et fåtalls folk som mener «alt» er galt med klubben i våre hjerter pga to ansettelser.
Man fekter med neven, påstår ting tatt ut av vildens sky og føler seg krenka fordi de som er ansatt har tilknytning til klubbens supportere.

Jeg kan si med den aller største sikkerhet at mesteparten av Vålerenga-universet, meg selv inkludert, ikke har særlig kjennskap til ansettelsene av Lars Smith, Elin Horn eller Glenn Jensen.
Eller Stig Ove Sandnes for den saks skyld.
Og hvorfor Jon Håkon Pran eller Heidi Christine Myrvold Øverland sitter i fotballstyrer tilknyttet klubben, har vi heller lite innsyn i.
Jeg kan også ærlig innrømme at jeg ikke har særlig kunnskap til hva alle personene i alle styrene rundt om i klubben gjør, hvorfor de har blitt valgt til å gjøre det, hvor godt kvalifisert de er til jobben eller hvor godt de faktisk gjør det.

…og spesialisering mot dukketeater….
Kjetil Siem er utdannet dramapedagog, men jobbet som journalist når han ble ansatt i VIF og jeg kan ikke huske mye styr rundt den ansettelsen. Og det ledet til sølv og gull under hans ledelse…
Kall meg gjerne godtroene, men jeg stoler faktisk på de som har tatt avgjørelsene med å sette folk i  rollene de har. De har jo tross alt fått rollene sine fordi en majoritet av andre mener de er kyndige nok til å ta slike avgjørelser. Så derfor skjønner jeg ikke hvorfor ansettelsen av Morten Nydal skal være et tema.

Jada, han har sittet i styret til Klanen og redaktør i klanen.no (og selv om han ikke var redaktør når blekket mitt har krenka nasjonens mediehus og reality-tilhengere, var han inne og stoppet innlegg, sa klart i fra at det var overtramp, hjalp klanen.no, klubben og meg i å komme igjennom stormen, så lederegenskapene og viljen til å ta viktige avgjørelser besitter han så absolutt). I dagens fotballverden er dette en drøm mange supportere sitter med; at en med dyp forståelse for fotballen fra supporternes side kommer inn i styret/ ledelsen og kan påvirke prosesser slik at supporternes ønsker kan tas i betraktning, ikke bare økonomiske og praktiske løsninger som setter supporterne ikke bare på sidelinjen, men utenfor stadion i visse tilfeller.

Jeg er 100% sikker på at Nydal sitter med mer kunnskap om hvordan man kan holde dialog med supporterne og har et større ønske om at alle supportere kan bidra hvis vi enes om en plattform som ikke skader klubben, enn bedriftsøkonomen med master grad fra UDHLM (University of daddy has a lot of money) som må få forklaring på noe han kaller «oppside- regelen».

Og ja, jeg er enig i at om den første du setter i arbeid er en kompis (som også er tidligere redaktør i klanen.no), kan se ut som en vennetjeneste, men jeg vet at avgjørelsen ikke var hans alene, samt at det faktisk viser en leder som tar tak og gjennomfører ideer og setter prosesser i gang som er ment for å gagne klubben. Og det raskest mulig. I samråd med andre.

…andre konspirasjonsteorier….

Espen Bjørneseth er en jovial og en gla’gutt. Stort sett. Hans kjærlighet for Enga lyser opp i øya på’n bare man nevner navnet. Hadde han bodd i USA hadde de laget bamse- versjoner av han som unga (og damene?) ville hatt til jul. Han er et poppende pop-corn. Lei av bromancen?

Vel, om jeg skulle fått en gjeng unger interessert og oppglødd i Enga, så hadde jeg sendt Espen.
Jeg ser derfor ikke noe problem i hans rolle i det prøveprosjektet som klubben har satt i gang med.
Jeg gjentar, som klubben- ikke Morten og Espen alene- har satt i gang med.

Så hater Espen B trommer (på kamp). Hva så? Folk blir ansatt i barnehage selv om man synes lydene som metallisk kviner ut fra leketøy er plagsomt. Konserthaller setter folk i arbeid selv om de kanskje ikke lytter til heavy metal eller hiphop. Eller restauranter som har kokker som liker minimais.

Hvor er dokumentasjonen på at alle som faktisk er ansatt i klubben ikke hater trommer? Eller hater Jean Michel Jarre’s 80- talls «hit» Rendez-vous/ Rendez-vous IV/ Apollo 440 (han vet i melke den kua, han Jean Michel) som ljomer ut av høyttalerne før hver hjemmekamp? Eller at alle tilknyttet klubben ikke hater fargen blå?

Og hvem bryr seg egentlig? Hvilken forskjell vil det utgjøre? Ingen. Absolutt ingen.
For de som jobber for og med klubben, gjør det for klubben sitt beste. Ikke for egen vinnings skyld.
De gjør det for at vi skal vokse og bli ikke bare større, men bedre. På alt.
«Vi står sammen, og kjemper, og vinner- til slutt»

Jeg er ferdig med diskusjonene. Folk får ha lov å være krenka. Så får vi håpe de husker følelsen når de vil krenke andre igjen


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.