Verden rundt med skjerfinga

Klansropet har i en årrekke hatt sider der Klansfolk har skjerfa seg rundt i verden. To av de ivrige skjerferne har oppretta eget skjerfekart på nett. Det er Vålerengabloggen Aperopet som har tatt grep, og de ønsker bidrag til kartet i form av skjerfebilder.

Tekst: EspenB


Skjerfing: Å ta bilde av statuer, severdigheter, seg selv, kjerringa eller unga med Vålerengaskjerf på reiser er en hobby mange driver med.

Vålerengaskjerfet er på ingen måte forbeholdt kamp alene. For mange er det helt natrulig å pakke ned skjerf og drakt når man skal besøke det største landet av dem alle: utlandet. Derifra har det utvikla seg en hobby der man legger skjerfet rundt halsen på statuer, på seg sjøl foran severdigheter osv. Bare fantasien setter grenser.

Vignettbildet er tatt på vulkanen Etna på Sicilia for noen få uker siden, og vi har fått låne det av Skog. Et glitrende eksempel på hvordan skjerfing kan gjøres.

Aperopet har laga en interaktivt verdenskart der de legger inn innsendte bilder fra Vålerengafans. Målet er å vise at Vålerenga finnes verden rundt, og at Vålerenga er med oss når vi reiser på tur.

For å få til det trenger de din hjelp, eller rettere sagt, dine bilder. Du blir selvsagt kredittert for bildene, så dine «15 minutes of fame» er bare noen tastetrykk unna. Det finnes bilder av folk med Vålerengaflagg på noen av de høyeste fjelltopperne i verden. Kan hende de dukker opp igjen nå? Det hadde vært stas!

Sitter du på biledmateriale du vil dele med andre skjerfere, send dem til post[at]aperopet.no Husk å skrive hvor bildene er tatt så gutta får plotta det inn på verdenskartet.

Jeg synes dette er en morsom greie og håper folk bidrar. De trenger neppe 1500 bilder fra Ullevaal Stadion eller Oslo, men det finnes mange bilder fra Norge forøvrig og utlandet. Send dem inn da vel.

Og du? Sommerferien står for døra, her er det bare å pakke skjerfet til sommerferieturen og skjerfe i vei!

Tross alt, du skjerfer for flere enn bare deg sjæl, når du er i Enga.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.