Før Molde borte

Endelig skal Vålerenga spille ball igjen og kanskje årets vanskeligste kamp står for tur, hvert fall på papiret. Forutsetningene er likevel såpass positive at vi drar til Molde med god tro på seier.

Tekst: JonasA // foto: Kenneth Myhre


Hadde noen sagt til meg at vi skulle møte Molde i sluttfasen av juni med en liten luke ned til dem, så hadde jeg neppe trodd på det.  Men sånn er det, vi har tre poeng ned til fjorårets vinner av «the double» og den soleklare favoritten før årets sesong.

Mest av alt skyldes dette at Molde har vært langt dårligere enn forventet, men også fordi Vålerenga har imponert, spesielt på bortebane. Det er et godt utgangspunkt før vi skal gjeste Røkkeløkka. Likevel er det liten tvil om at Molde er favoritt før dette oppgjøret, selv om vi har tatt flere poeng borte enn de har tatt hjemme hittil denne sesongen.

Vi drar altså til Molde, som ubeseira borte, og som «underdog». Det burde passe oss bra. Mot Rosenborg virka det som det ble litt for mye for gutta. Publikumsfest, muligheten til å tette luka opp til dem og alt snakket på forhånd ble nok litt for mye. For spillerne virka redde og kom ikke i gang før det var for seint. Til denne bør det lekne og avslappede spillet være tilbake, og da er mulighetene for poeng gode. Det blir nok målrikt igjen, og målrike kamper er vi gode på. Bare spør Tromsø og Viking.

Sjefen forteller til VIF TV at spillerne har vist gode takter på trening den siste tiden. Zahid ble spesielt nevnt som en av dem og vi trenger virkelig at han finner tilbake til storformen nå. En Zahid i storform mot Singh og Berg Hestad er rått parti. Så enkelt er det. Brown er ikke med på grunn av landslagsoppdrag med Jamaica, så det blir nok Braaten på topp. Forhåpentligvis en skrudd på Braaten. Da blir det gøy. Det gjelder for så vidt alle mann, alle må være på her.

For Molde har faktisk blitt en stormakt i norsk fotball, mye på grunn av to menn kalt Røkke og Gjelsten. Det å kalle noe fra Molde for stormakt er i grunn ganske spesielt, for du skal slite med å finne en mindre og kjedeligere by enn rosenes by. En typisk et blunk så er du gjennom by. Det bor færre folk der enn det er plass til på Ullevaal, og halvparten av de som bor der er spiss på Molde FK. Dessverre har de fått det til med fotballen, og har nå seriegull i tre av de fire siste sesongene.

De siste års resultater kan man trygt si at har gått i huet på dem. For denne klubben fra Romsdal har vokst seg så stor at de tror de eier hele fotball-Norge. Laget som i fjor innførte raider i Tippeligaen og som har hentet stort sett det som er av norske spisser har blitt en Rosenborg light. Fortsetter det i samme tempo så går de forbi om ikke så mange år. Derfor er det på tide at de jekkes kraftig ned, og hva passer vel da bedre enn at vi skal grave de enda lenger ned i dritten på lørdag.

Etter ryktene blir det et brukbart bortefølge som tar turen til Molde. Vi vinner med andre ord kampen på tribunen uten problemer. Det skal dog ikke mye til mot gjengen fra Tornekrattet – som må være tidenes flaueste supportergruppe for en seriemester. Det blir verre på banen, men vi vinner der også. Singh lager en klønete straffe på overtid og Fredheim Holm setter den rolig ned til venstre. Bortefeltet tar av, Rekdal tar araber flikkflakk ut til midtbanesirkelen og Singh går slukøret inn i garderoben som syndebukk. Så jævla enkelt!

Tislutt en kort beskjed til Molde: Vår raider er kort og enkel.

  • 15 kasser øl av typen Ringnes
  • 5 kasser Cider
  • 3 poeng

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.