VIF – Haugesund på Ullevaal

I morgen er det kampdag, og Vålerenga spiller. Vi må tåle å være storfavoritter mot Haugesund på eget gress, og vi vinner kampen. Alt tyder på det, så jeg gleder meg til å se kampen sammen med deg og mange tusen tilskuere i morgen.

Tekst: EspenB // foto: Anders Grydeland grydis.no


Haugesund revna fullstendig i forrige kamp. Intet mindre enn seks mål slapp inn bak sila de kaller keeper. På eget gress! Forsvarsspillet var av den gavmilde sorten og press, mannsoppdekning og ballkontroll er gjort bedre av saltstøtter.

Haugesund klarte riktignok å få med seg et poeng fra seriepremieren, De møtte Stabæk borte og spilte 1-1. Haugesund blir imidlertid langt i fra det eneste laget som reiser fra Nadderud med ett poeng eller mer i årets sesong.

Innsatsen holder til foreløpig kvallikplass for måkene. Det er mest fordi de nordnorske lagene ennå ikke har henta poeng i årets serie. Haugesund har altså scora ett og sluppet inn sju. Jeg tenker at det er omtrent det samme som resultatet på Ullevaal i morgen. Haugesund scorer ett og slipper inn sju. Vi vinner 7-1.

Vålerenga har på sin side åpna serie på en utmerket måte. Seieren mot Strømsgodset var fortjent og kom etter godt spill. Bortekampen mot Sarpsborg forrige fredag endte 1-1.

Når vi vet at 89,3% av pasningene til Vålerenga traff medspiller og vi hadde et ballinnehav på over 61% mot Sarpsborg er det smått utrolig av det blir 1-1. Målet i mot kom av en tidligere Vålerengaspiller. Selvsagt kom målet i mot av en tidligere Vålerengaspiller.

De to første kampene har gitt oss 4 poeng og vi har 4-2 i målforskjell. Det holder til bronseplassen på tabellen. Den bronseplassen beholder vi om den da ikke blir til en sølvplass i løpet av helga. 7-1 sørger for det.

Tilogmed statistikken er på vår side. Haugesund har en seier på åtte forsøk. De andre sju kampene har vi vunnet. Målforskjellen er 23-10 i vår favør. Det blir dermed en enkel seier for oss i morgen. Det står altså 7-1 i kamper til oss på Ullevaal. Du begynner å skjønne tegninga?

Det blir tilogmed fint vær i morgen. Alt ligger altså til rette for at solskinnslaget Vålerenga tar tre nye poeng, og da er det all grunn til å være bekymret. Hører dere det, Vålerenga!

Gangene Vålerenga har gått på trynet når de skal vinne kamper der de er storfavoritter er talløse som sandkornene på stranden og bladene på trærne – til sammen. Minst!

Vålerenga må få til pasningsspillet sitt, de må få fart på kula og de må være giftige på avslutningene sine. Tempo er nøkkelen til å knuse fysisk sterke haugesundinger. Tempo – da vinner vi. Kanskje løsner det for Deshorn Brown i morgen også. Det hadde vært noe!

Jeg gruer meg som ei bikkje til kampen, som vanlig. Klarer vi å rote vekk dette går jeg inn i en depresjon som varer til neste fredag. Ikke engang 10-0 mot Lokomotiv Oslo på tirsdag retter opp i det. Neste fredag er det Start borte som står på menyen og det er nye muligheter for nye depresjoner eller turer til himmels.

Alle disse opp og nedturene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet.

I morgen får vi se hvordan det går. Kampen på tribunen er ikke engang verdt å nevne, de blir vel i overkant av en håndfull tilskuere. Det er jo tross alt fredag.

Det er skikkelig hyggelig om du tar turen og ser på du også. Vi var over 12800 tilskuere inne på Ullevaal mot Godset. Det blir vi neppe i morgen, men om vi er over 10.000, ja da skal jeg være fornøyd.

I alle fall om vi vinner kampen.

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.