Overblikket: Hviledag

Sankt Hallvards menn har hviledag, mens 80% av GET-Ligaens lag skal spille. Vi kikker litt på tabellen og kommende kamper. Blir vi Vålerenga fast i sumpa?

For det er sånn at en del kamper i torsdagens runde har noe indirekte å si for Vålerenga i den ikke helt vakre situasjonen klubben befinner seg i akkurat nå. Når det er sagt; Vålerenga kan ikke bevege seg noe på tabellen denne serierunden. Der er det fastlåst.

Som kjent deles det ut tre poeng i hver kamp, og uansett hvordan det går i bunnoppgjøret Kongsvinger Knights – Manglerud Star så forblir de to lagene helt nedrest på tabellen. Ta det som en liten trøst i det minste.

Vårt drømmescenario for kvelden er at Stavanger Oilers (mot Lillehammer), Lørenskog (mot Frisk Asker) og Storhamar (mot Stjernen) vinner sine kamper. Det eneste som skjer på tabellen da er at Storhamar beveger seg opp til en 4. plass, og Frisk Asker og Lillehammer ramler ned en plass hver.

Med seier mot Manglerud Star søndag, og det tar vi som en selvfølge, har da Vålerenga alle gode sjanser til å krabbe oppover tabellen igjen. En klatring som er nødt til å komme nå. Vi snakker ikke syvmilssteg, snarere babysteps, men et hvert steg i riktig retning er gull nå om dagen.

Stjernen tar altså i mot Stavanger Oilers søndag, og like sikre som vi er på seier i bydelsgarasjen er vi sikre på at Stavanger stikker av med tre poeng i Fredrikstad. Videre tror vi Storhamar slår Frisk Asker, og at Lillehammer tukter Kongsvinger.

Sparta – Lørenskog på lørdag er det ingen som betyr noe som bryr seg om.

Vålerenga har en hengekamp mot Kongsvinger igjen siden vi deltok i Champions Hockey League. Hvis våre antagelser slår til, og det gjør de selvsagt, så er Vålerenga á poeng med Frisk Asker etter tirsdagens hengekamp. Og vi er forbi Stjernen, altså på en 6. eller 7. plass. Vålerenga og Frisk Asker har innbyrdes vunnet en kamp hver, så da er det målforskjellen som teller. Frisk Asker har i dag +16 mål, mens Vålerenga har +8.

Fasiten er enkel; Vålerenga bør altså samlet vinne med 6 mål i de to kampene. Lett.

Hvorfor 6 mål, 16 minus 8 er jo…8? Elementært. Siden Frisk Asker taper begge sine kommende kamper får de minst ett minusmål per kamp i forhold til oss. Vi tar frem kalkulatoren og finner at 14 minus 8 er – 6. S i matte der altså.

Sånn, da har vi noe å glede oss til.

Vi har sikkert forregnet oss på noe, eller glemt en eller annen obskur regel i forhold til tabellen, skyt oss. Men det viktigste er at Vålerenga ganske enkelt kan klatre. Vi kunne for eksempel tatt med i regnestykket at Lillehammer taper hjemme mot Kongsvinger søndag, men det er like sannsynlig som at Vålerenga taper mot akkurat Kongsvinger hjemme i Jordal Amfi tirsdag, eller at Frisk vinner begge sine kamper 5-0 på walkover. Men vi lar det være med dette.

God natt K2, her kommer vi, vi er på vei opp!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.