Overblikket: Dommerjævler

Å syte på dommerne er ingen ny idrettsgren, den er like gammelt som idrettene selv. Men noen ganger går sytingen for langt.

Vi peker nesten selvsagt til kampen mellom Stavanger Oilers og Sparta Warriors i DNB Arena tirsdag aften.

For å oppsummere kort; dommerne var som lagene – middels. Vi så kampen på TV2 Sport sin ypperlige sending. Da fikk vi også med oss en god del repriser. Vi skal ikke påstå at vi nistrirret på kampen, vi konsumerte noe lektyre mens det underutdannede og regelmessig tilbakestående publikummet i DNB Arnea skrek seg hese og pep på enhver takling, ja faktisk bare spillerne såvidt var borti hverandre.

Dette lot ikke dommerne seg tilsynelatende påvirke av. Det er bra.

Men spillerne de? Vel, Sparta fikk mye tid i utvisningsbåsen, langt mer enn hjemmelaget. Og da blir det selvfølgelig syting. Sånn syting som man egentlig bør holde seg for god til å komme med i periodepauser og rett etter kampslutt.

Til TV2 rett etter 2. periode smalt det fra Niklas Roest:

– Jeg synes at vi hadde dommerne i mot oss. Stavanger skadet jo spillerne våre utpå der, og vi ender opp med kun ett minutt i powerplay. Da blir det vanskelig, sukket Sparta-spilleren før tredje periode.

Roest fortsetter tiraden etter kampen:

– Vi fikk ikke noe gratis, men samtidig var vi tamme og Oilers gode. Dommerne ble bare verre og verre i tredje periode. Alle som så kampen så det, mente han.

News to Roest; selvfølgelig fikk dere ikke noe gratis, det gjorde ikke Stavanger heller. Bortsett fra den første scoringen da.

Rett skal være rett; dommerene hadde altså den hodeløse avgjørelsen ved Stavangers første scoring – eller rettere sagt mangel på den. Ved dropp i 1. periode sparker Oilers’ Trettenes pucken ut fra dropp før pucken er berørt av køller. Pucken går til Daoust før den til slutt når Dan Kissel som fiker gummiskiva i mål.

Det skulle vært anullert fordi Trettenes sparker pucken fra dropp, før en kølle har vært borti den. Det skjedde ikke fort engang. At ikke fire dommere får dette med seg er høyst kritikkverdig. Det målet, som var den første scoringen i kampen, tippet kampen mer i Oilers’ favør.

Det kan ha vært avgjørende – eller ikke.

Vi foreslår at Sparta tar en Edvartsen.  Sue ‘em! Da kan de kanskje få seieren om to år?

God natt Johnsen, du begynner å bli gammel nå…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.