Johan Bauer gir jernet: Et hederlig tap?

Rammen i DNB Arena lørdag kveld var topp. Full hall og entusiastisk publikum. Det eneste som mangler var en større tropp med et bankende hjerte for Sankt Hallvards menn.

La det være sagt med én gang før noen rakner; vi kritiserer ingen for å ikke ha tatt turen over til Stavanger. Det er en lang og dyr tur, og folk må da for guds skyld få lov til å prioritere selv. Sesongen er lang, og det er nok av kamper å plukke, uansett hvor mye eller lite tid man har til overs, eller hvor feit eller slank lommeboka er.

Skal vi kritisere noen må det være trenerstaben til Vålerenga, men selv den kritikken er marginal; vi skulle ønske Vålerenga hadde gått ut i samme halsbrekkende tempo som mot Stjernen hjemme på Jordal sist torsdag. Laget skulle kjørt en blitzkrig fra første dropp, en dropp Vålerenga vant – og dermed skulle man gasset på. Man skulle gått ut på topp og økt.

I stedet fikk Stavanger Oilers etablert et visst grep på kampen, og kunne til en viss grad styre kampen inn i det mønsteret de ville ha – med det resultat at Vålerenga inntok en defensiv posisjon – og dermed var det sedvanlige mønsteret på i DNB Arena igjen på plass.

Nå var det ikke sånn at Stavanger Oilers eide kampen. Vålerenga ledet både 1-0 og 2-1. Ingen av målene var flaks.

Ta Brian Ihnacaks mål som eksempel. Morten Ask ligger plastret til isen inne i målgården til Stavanger med en Oilersspiller oppå seg, Ihnacak er bak mål, oppfatter situasjon, ruser fram på forsiden og setter pucken i nesten åpent mål. Kjøkkenevein der altså.

Stavangerpublikummet var selvfølgelig i harnisk og ville ha offside i målgården. Ihnacak var aldri inne i målgården og deres egen mann holdt Ask nede. Vi sier ikke mer.

Og nevnte Morten Ask scoret Vålerengas andre og siste mål. Han står nydelig plassert foran kassa, får en puck fra Anders Hilt Jørgensen fra bak mål. og fiker gummiskiva inn bak en forfjamset Ruben Smith.

Kampen var ikke mye preget av mye utvisninger – selv om hjemmepublikum i sedvanlig stil brølte som stukne griser til dommerene jevnt og trutt, i snitt hvert 10. sekund. Optikere i Stavanger har et fantastisk markedpotensiale.

Stavanger Oilers bør også arrangere egne regelkurs for sine tribunegjengere.

Vi er litt lei av hederlige tap i Stavanger, men Stavanger er i nåtid et bedre lag, i det minste hjemme i DNB Arena. Men holder lagene koken på samme nivå så bærer det bud om lysere tider når Stavanger gjester Jordal 11. november, og ikke minst når Sankt Hallvards menn skal til DNB Arena igjen 9. desember.

Og det er hva vi mener om den saken.

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.