Er det mulig? Nedtur på Jordal

Vålerenga-Storhamar 2-4 Vålerenga må begynne å sette sjansene sine. Det er unødvendig å gi bort seieren når du dominerer og leder 2-0.  Ledelsen til Storhamar kommer til alt overmål når vi har overtall to minutter før slutt.

Tekst:FeiteFrode/EspenB/Foto: Anders Grydeland – Grydis.no

Man skulle tro at gutta tok med seg tempo og følelse fra CHL-kampene men det skjedde ikke. Som i den første hjemmekampen i fjor taper vi altså mot Storhamar. Elendighet og null konsentrasjon blant gutta i dag. Takk for kaffen.

Daniel Sørvik ble kåra til dagens VIF-gutt.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er slutt. Vi tapte 2-4.

19.50: 2-4. Storhamar setter pucken i åpent bur etter at Enga tar ut keeper i undertall.

19.05: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for interference. Hamar-Hansen fornekter seg ikke. Johansen blir taklet inn i keeper, men får selv utvisningen for interference.

17.54: 2-3. Storhamars beste spiller, Stefan Espeland, klarer det igjen. Mister pucken i egen sone i overtall og bønda tar vare på sjansen. Johansson het visst bonden.

17.14: 2 min Storhamar. Østli for hekting. Så ut som et klart straffeslag, men Hamar-Hansen sier nei.

Under 5 minutter igjen og Enga sliter med å skape sjanser. Veldig mye slurv i pasningsspillet! Skjerpings!

Etter 12 minutter blir det en pause (powerbreak) og bønda får sjanse til å hvile litt. Storhamar begynner å bli slitne, men Enga klarer ikke å skape noen store sjanser i øyeblikket.

8 minutter spilt av perioden og Enga kjører kampen fullstendig. Vi har hatt flere gode muligheter de siste minuttene, men Engelage er helt håpløs å ha med på gjøre nå. Kom igjen, Enga!

Det er helt utrolig at Vålerenga har klart å rote bort ledelsen. Vi er det klart beste laget spillemessig, men klarer ikke å score nok mål. I tillegg scorer Storhamra på det lille de skaper.

2.12: 2-2. Fy faen! Storhamar vinner en dropp og skuddet fra Larrivee finner veien til nettet.

Siste periode er i gang. Kom igjen nå, Enga!

Andre periode:

2. periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Enga taper utrolig nok midtperioden 1-0 på tross av et stort spillemessig overtak. Dessverre blir det litt for mye slurv enten med den avgjørende pasningen eller med selve skuddet. Dessuten sliter vi med det evigvarende problemet med håpløst overtallsspill. Med så mange power play vi hadde i denne perioden, så holder det rett og slett ikke mål at vi ikke klarer å score i noen av dem. Storhamars keeper, Engelage, har blitt skikkelig varm i trøya og har vartet opp med flere strålende redninger. Forhåpentligvis klarer vi å finne ut av ham i siste periode. Denne kampen skal vi bare vinne! Skuddstatistikk 3. periode: 17-6.

Enda et svakt power play av Vålerenga. Godt at ting er som det pleier her på Jordal.

15.58: 2 min Storhamar. Skadsdammen for hekting. Kanskje på tide å score i overtall, Enga?

12.30: 2 min Storhamar. Øvergaard for holding.

Like før bøndas mål hadde Bröms en kjempesjanse for Enga, men Engalage fikk reddet på utrolig vis.

10.39: 2-1. Storhamar scorer etter en horribel tabbe av Vålerenga. Larrivee får komme alene mot Søberg og scorer.

9.46: 2 min Vålerenga. Ask for slashing.

8.38: 2 min Storhamar. Østli for interference.

Drøye 7 minutter spilt og etter noen minutter uten store hendelser fik vi endelig en god mulighet for Enga. Follestad Johansen klinker pucken i stolpen! Salsten følger opp med flott spill like i etterkant, men Enga får ikke pucken forbi Engelage.

Dessverre ikke noe stort overtallsspill av Vålerenga denne gangen heller.

3.43: 2 min Storhamar. Hagen for holding.

Svakt power play av Vålerenga, men rett etter at bønda fikk fullt lag, kom Sørvik seg til en kjempesjanse uten å klare å overliste keeper Engelage.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Kampen begynte veldig svakt fra Engas side de første 3-4 minuttene. Da er det flaks og Søberg som hindrer mål imot. Etter det tar Enga mer over og får belønning i form av to scoringer med et minutts mellomrom midt i perioden.  Kanskje ikke 100% fortjent, men hvem bryr seg. Den siste halvdelen av perioden har Vålerenga stort sett full kontroll og vi skaper også mer sjanser enn Storhamar. Alt i alt en fortjent ledelse til Vål’enga etter første periode, men forhåpentligvis er våre iskrigere med helt fra puckdropp i neste periode. Skuddstatistikk 1. periode: 11-7.

19.43: 2 min Storhamar. Øvergaard for slashing.

Vålerenga har null problemer med å klare undertallsspillet.

17.09: 2 min Vålerenga. Gunnarsson som for slashing.

15 minutter spilt og nå ser det ut som om Enga har fått mer styr på forsvarsspillet også. kampen bølger litt frem og tilbake, men Enga er nå det førende laget.

9.03: 2-0! Det er jo ingen grunn til å stoppe når man først er i gang… Målscorer var Filip Gunnarson. Assist fra Follestad Johansen og Hoel. Ikke helt strålende keeperspill? Nå koser vi oss her!

8.01: 1-0! Daniel Sørvik setter pucken i krysset! Assist fra Lindstrøm. Enga har stadig kommet bedre med i kampen og får valuta for strevet nærmest umiddelbart.

De første tre minuttene av kampen har bønda stått parkert i Vålerengas sone og skapt flere farligheter. Noen må si ifra til gutta at kampen er i gang!

Pucken er droppet! Kom igjen Enga! Knus Hamar-slimet!