Egen stadion på Valle er et langt skritt nærmere

Det var grunnlag for å skåle høylytt i går. Høyrenissene fra beste vestkant var for få til å stikke flere kjepper i hjulene for vårt prosjekt. Imidlertid er det flere ting som skal på plass før spaden stikkes i jorda på Valle, og når skal stadioen stå ferdig egentlig?

Tekst: EspenB


Sjøl prioriterte jeg hockey-kickoff på Vålerenga Vertshus og kunne dermed ikke følge møtet på rådhuset. Resultatet ble som forventa, finanskomiteen godkjente salget av tomta på Valle. Prisen er en krone.

Da er altså reguleringsplanen for området på plass og finanskomiteen har bedt byrådet om å godkjenne salget av tomta. Det gjør byrådet 24. september, og samme dag godkjenner de leieavtalen med skolen også. Det er ikke en dag for tidlig!

Vålerenga skal som sagt leie ut en del av bygningsmassen til videregående skole. Avtalen med utdanningsetaten sikrer Vålerenga viktige inntekter de neste 25 åra. Det er stipulert at skolen skal taes i bruk fra skolestart 2017, og det betyr at spaden må i jorda til våren.

Imidlertid må finansieringen av byggingen på plass. Det må Vålerenga klare i løpet av høsten. De er i forhandlinger med NCC, men har måttet vente på tomteoverføringen før forhandlingene kan sluttføres.

Om finansiering er på plass i høst flytter vi inn i egen storstue sommeren 2017. Om finansiering trekker ut flytter vi inn i egen storstue sommeren 2018.  Dette fordi inntektene fra den videregående skolen er så viktige at man tilpasser byggingen til skolestarten.

Våre venner i VPN har snakket med Åge Petter «Skjerfet» Christiansen om stadion. Riktignok før gårsdagens møte, men det er mye god info å finne der. Les intervjuet her.

Vålerengas supportere har venta på egen stadion i 101 år. Nå nærmer ventetida seg slutten. Få`n på plass så vi spiller fotball på eget gress i juni 2017!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.