Søndag og dagen derpå…

Stolt, glad, sint, skuffa og fyllesjuk. En innholdsrik lørdag er over. Fest i Vallhall, fantastisk tifo på Ullevaal og gavepakke til Brann i poengnød. Jammen skjedde det mye i går. Tror jeg.

Tekst: EspenB // foto: Grydis.no


Målet med gårsdagen var å knuse Brann. Det er ikke noe tvil om det. Vi leda 3-1, Ørnen var konge  og alt var fint og vakkert. Så gikk det til helvete. mot et lag som er åpenbar dumpekandidat. Igjen.

Hva er det med årets utgave av Vålerenga egentlig? Kan vi ikke spille fotball til dommer`n blåser for siste gang? Er vi for dårlig trent? Er det noe som ikke stemmer oppe i huet på gutta?  Må vi endre på ting som har funka i 80 minutter? Jeg blir oppgitt og spørsmåla er mange flere enn svara. Jeg tror det er på tide med en ny Rekaften på Bohemen snart.

Våre venner i VPN har nettopp informert meg om at vi har mista 8 poeng i de siste 10 minuttene i årets sesong. Med de 8 poenga hadde vi vært à poeng med Odd og i beinhard sølvkamp. I kampene  Lillestrøm(H), Viking(B), Sarpsborg 08(H) og Brann(H) har vi driti oss ut på slutten av kampen. Det blir ikke sølv av sånt vøtt!

Jeg har spurt julenissen om et godt forsvar til jul.  Ved nærmere ettertanke kan det hende at det er mer formåltjenlig å spørre Kjetil Rekdal om det samme. Han har henta Tollås Nation. Det hjelper. Vi mangler en åpenbar sjef bakover, og jeg håper Nation stepper opp og tar den jobben.

Vålerenga-Brann 3-3 Tippeligaen 2014Det skal skrytes av Runar og folka i Tifogruppa vår. De har revitalisert Klanes tifoscene voldsomt og vi har tatt sjumilssteg denne sesongen. Hadde Vålerenga vært like flinke som dere hadde vi allerede vært seriemestere. Takk for bidragene, dere er fantastiske!

Ett av delmålene mine i går var å påføre vår venn Trøim en gigantregning ved å ta for meg skikkelig i Vallhall. For hver øl jeg tømte i meg fikk Vålerenga 100 spenn. 50 fra meg og 50 fra Trøim. En god deal for Vålerenga. Jeg heiv innpå så det grein etter og kuppelhuet mitt i dag forteller at jeg gjorde en utmerket jobb. Jeg kom dessverre litt ut av tellinga etterhvert, men det blei en dell kroner ut av det. Om det var noen telefon fra Trøim i går? Aner ikke, det gikk meg hus forbi. Det må ha noe med inntaket av fludium å gjøre. Rekdal var der, Stig-Ove Sandnes var der og Daniel Fredheim Holm var der.

Jeg var langtifra alene med dem. Ryktene forteller av over 600 stykker var inne i hallen i går. Det var lun og fin stemning og folk kosa seg. Det var masse kjentfolk og ennå flere jeg ikke kjente. Det ble solgt lodd, brus, kaffe og Ringnes, og folk fråtsa i pølser fra Åkeberg Skoglunn nede i gata. De har Norges beste pølser. Mange frivillige gjorde at arrangementet gikk knirkefritt. Tusen takk for hjelpa mine damer og herrer. Dere gjorde en fantastisk innsats. Tusen takk til alle som møtte opp og la igjen spenn til Vålerenga også.

Vår venn Anders Grydeland knipsa bilder både i Vallhall og på Ullevaal. Klikk deg inn og se bildene her.

Jeg har forøvrig (hold for øra om du ikke tåler snikskryt) akkurat bestilt meg flytur til Bodø. Det er kamp på Aspmyra på lørdag. Den kampen skal jeg se, for vi har noe å rette opp fra i går og vi skal ha tre poeng. Det er imidlertid neste helg. Nå tror jeg jeg skal gå og legge meg på sofaen litt til. Det er trang hjelm på gutten i dag…

Skal du være med til Bodø eller?  Vålerenga speller!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.