Gratulerer med dagen!

I dag fyller Vålerengens Idrettsforening  101 år. Det feires behørig på Ullevaal stadion klokken 19:00 med seier over Stabæk. Vålerengens Idrettsforening er likevel så uendelig mye mer enn fotballaget. Skal vi gratulere, skal vi jammen meg gratulere alle. 

Tekst: EspenB


Mange har lett for å tenke på Vålerenga som et fotballag. Det er selvsagt helt riktig, men idrettsforeninga vår rommer så mye mer enn det. Vi har  blant annet Norges mestvinnende lag gjennom tidene i våre rekker.

Vålerenga Hockey er med sine 26 kongepokaler og 29 seriemesterskap siden 1960 selve kjennetegnet på vinnerkultur her i Norge. I vår vant Vålerenga Hockey seriemesterskapet og ble tapende finalist i NM-finalene. Vi noterer altså nok et strålende år for hockeylaget. Mange Oslofolk mener at det sikreste vårtegnet som finnes er at Vålerenga Hockey begynner på sluttspillet. Det er gledelig å se at flere får øynene opp for hockey og at tilskuertallet øker år for år.

Under Vålerengens Idrettsforening finner vi også VIF Trolls (amerikansk fotball), Vålerenga basketball, Vålerenga innebandy og Vålerenga ski. Her finnes det mange utøvere som brenner for logoen og som er stolte av å spille for Vålerenga selv om de er på langt nær så profilerte som fotball- og hockey-gutta.

Tidligere har det vært drevet bandy, rinkbandy, bryting og friidrett i klubbens navn. Ikke verst for en bydelsklubb fra østkanten av Oslo.

Vi må også ære samfunnsengasjementet til foreninga. Her er Vålerenga mot rasisme og Jobbsjansen lysende eksempler på at Vålerenga er mye mer enn et idrettslag. Vålerenga er en samfunnsaktør og det står det stor respekt av.

Vi hadde flere heidundrande fester i forbindelse med feiringa av 100 år som idrettsforening i fjor. Takk til alle som bidro til å gjøre det året fantastisk . I år har fokus vært veldig på fotballdelens elendige økonomi samt gledelig sportslig fremgang for fotballgutta. Med seier i kveld passerer de Rosenborg og legger seg på en finfin 4. plass på tabellen. Det ryktes videre at svært gode nyheter presenteres på Ullevaal i kveld, så spiss øra og følg med.

Send også en vennlig tanke til Hans Møller Gasmann som tok initiativet til å starte med fotball på Vålerenga i 1898.

Så vier du litt tid til alle de tusenvis av frivillige som har bidratt til at klubben vår kan feire 101 år i dag. Det er lagt ned – og legges stadig ned – vannvittig med dugnadstimer for å holde foreninga levende og utvikle den videre. Tusen takk til alle som som bidrar og har bidratt. Uten dere hadde klubben vært borte for lengst.

Det er dere som er de egentlige heltene.

Så noen ord til administrasjonen på Valle: Jeg veit dere jobber knallhardt for å redde klubben. Jeg ser at dere er på god vei til å lykkes med det, og det gjør meg så glad at jeg sliter med å finne ord som dekker følelsene mine. I kveld skal jeg skåle for dere og jobben dere gjør for å få det til, og så skal jeg ta en real fest når det synkende skipet er  trygt i havn. Jeg har et lønnlig håp om at denne gangen lærer klubben av egne feil og at vi aldri kommer i tilsvarende situasjon igjen. Jeg veit ikke om jeg takler en sånn runde til.

Supportere, la hele denne dagen bli en festdag og kle deg i klubbens farger allerede fra morgenen av. Heng ut flagget og smil til deg sjøl i speilet. I dag er det Vålerengas dag og det er Vålerenga sine supporteres dag. Ser du folk med Vålerengafarger på gata, gratuler dem med dagen, det er en selvfølge på en dag som dette.

På vegne av Klanen.no ønsker jeg foreninga, klubbenes ansatte, frivillige, spillere, Klanen, alternative supportere, gammel og ung et rungende gratulerer med dagen! Håper dere får en strålende dag, og at den krones med seier på Ullevaal i kveld.

Husk å bidra fra tribuneplass, Vålerenga fortjener kun det beste på bursdagen sin.

Vålerenga lenge leve! Hurra! Hurra! Hurra!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

0 thoughts on “Gratulerer med dagen!

  1. Pingback: Klanen.no