Klanen.no spår Tippeligaen

Vi kom over en mystisk krystallkule under en av våre nattlige turer i en av Oslo sine mer lugubre bakgater. Da vi stirra inn i den kom klarsynet over oss som en bølge av kunnskap og innsikt. 

Tekst: EspenB // foto: forskning.no


Det er selvsagt dårlig gjort av oss å røpe utfallet av serien allerede nå, men rikspressen er så på viddene med sine tips at sannhetens voktere må inn og korrigere de villfarne.

Siden serieforeningen og NFF skal ha så forbanna mange lag i Tippeligaen ser vi oss nødt til å dele artikkelen i to. Resten kommer i morgen i følge krystallkula vår. Den har forøvrig vist oss at du ikke akkurat sover med henda oppå dyna.

For spenningens skyld starter vi på bunnen av tabellen og jobber oss oppover.

16. Lillestrøm forsvinner omsider ned fra vår øverste divisjon. Ikke et øye i landet vil være tørt når det er et faktum. Gledestårene skyller over landet og alle vil glede seg. Tilogmed på togstasjonen feires det høylytt med helvetespølen Martins som naturlig midtpunkt. De er rare, de der oppe. Vi vinker muntert farvel og tenker tilbake på alle de gode minnene Vårt Åråsen har gitt oss. Farvel bønder.

15: Brann sparker svensketrener`n midtveis i sesongen uten at det hjelper nevneverdig. Han kjeppjages fra byen og Steinar Nilsen overtar laget. Igjen. Partoutkort-holderene klipper opp kortene sine og lager kaostifo med delene en kald novemberaften. Spillerne viser finger tilbake og basketaket etterpå kan måle seg med slaget i Hafrsfjord.

14: Stabæk tar kvallikplassen etter at trener Bob Bradley har overgått seg selv. Han klarer på mirakuløst vis å heve laget nok til at de får to nye forsøk på å klare seg. Det gjør de ikke og blir med Brann og Lillestrøm ned. Sterke nærbilder av en gråtende Jon Inge Høiland ryster nesten hele Bekkestua. Stabæksupport bytter ut nidvisene sine med ensomme melankolske russiske drikkeviser.

13: Sarpsborg 08 har fått upåklagelig hjelp av Vålerenga i form av Bojan og Samuel. Dette, sammen med Brian Dean sin taktiske og tøffe væremåte vil være hovedårsaken til at de samler nok poeng til å få være med i det øverste selskap nok en sesong. Det blir likevel langt flere tap enn seire for denne klubben. De kommer til å slippe inn flest mål av samtlige lag. Sesongens høydare kommer likevel fra tribunen, der Fossefallet klarer å lage lyd som høres helt på andre siden av banen under kampen mot Lillestrøm. Da leder de riktignok 4-0.

12: Sandnes/Ulf klarte å kvitte seg med den alltid like usympatiske Tommy Høiland i fjor. Det er et stort fremskritt for klubben og samholdet er tilbake i troppen. Det gjør at laget presterer nok til å bekle tolvteplassen. Krystallkula forteller oss at supporterne svikter katastrofalt i år. De vil heller spille sjakk på pc/smartphone i håp om å møte Magnus Carlsen uten at de vet det. Det gjør de rimeligvis ikke.

11: Start og ringreven Mons Ivar Mjelde kommer til å stelle i stand trøbbel for mange lag på Sør Arena i årets sesong. Blant andre vil både Brann, Viking og Lillestrøm reise tomhendte hjem. Dette burde glede fotballentusiastene på det blide Sørlandet, og de er glade begge to. Supportergrupperingene har trøbla noe voldsomt med hverandre de siste åra, men skal være samla igjen nå. Vi gir dem to kamper før det smeller igjen.

10: Sogndal blir igjen Tippeligaens mest defensive og kjedelige lag. Dette irriterende laget fra veikrysset i vest ser ut til å være umulig å få vekk. De burde ikke eksistert, men de er her like forbanna. Sjarmklumpen Karadas og hans menn skal igjen ødelegge fotballen til alle fotballelskeres store fortvilelse. En bråte uavgjorte kamper samt noen heldige trepoengere med 1-0 gir 10. plass.

9: Bodø/Glimt vant Adeccoligaen med klar margin i fjor, men skal denne sesongen måle seg med mannfolk av en helt annen karakter. De får det tøft, men kommer til å ta en del poeng hjemme. Den forblåste arenaen er vanskelig å spille på for bortelagene, da kun mye spilletid kan gjøre deg kjent med de lumske vindkastene. I Bodø har de munnhellet «kastevind avgjør fotballkamper» og på Aspmyra stemmer det.

Krystallkula er sliten og må få hvile. Det betyr at du må vente til i morgen for å lese om resten av åpenbaringene den har gitt oss.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.