Hva skjer med det svenske showet?

Årvåkne vandrere på internett har kanskje sett hashtaggen (emneknaggen) #kämpashowan en del i det siste, men hva er detta greiene for noe?

Tekst: Erling Rostvåg // Foto: Fra Facebook


 Jo det skal jeg si deg, det er jævlig viktig. Det er ikke snakk om noe show, men Showan Shattak, en 25 år gammal svenske som er knivstukket av nazister på vei fra en 8. marsdemonstrasjon i Malmö. Showan var en del av en liten gjeng som ble angrepet på åpen gate, og  ligger nå i kunstig søvn på et sykehus mens legene prøver å stabilisere ham. I skrivende stund har vi hørt noen rykter om at legene planlegger å gradvis redusere medisineringen for å vekke ham.Hvorfor er dette noe vi bryr oss med?
Showan er fotballsupporter, antirasist og var med å stifte «fotball mot homofobi». Det skal faen meg være lov å være det uten at man blir forsøkt drept av nazister. Fotballen (og samfunnet forøvrig) trenger stemmer som taler mot rasisme og homofobi. Klanen har gitt klar beskjed om hva som gjelder på våre tribuner. Det skal være trygt i Oslo og trygt i Malmö.Derfor har også folk fra Klanen stilt seg bak et banner med denne sakens slagord.Kämpa Showan.
P.S: I dag er det mulighet til å markere støtte til svensker som kjemper for likeverd og mot rasisme. Eidsvolls plass klokka 15:30
Mer om dette på facebook:

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.