MortenNsDagbok: Er vi et topplag?

Vålerenga Hockey må gjennom den ultimate testen på torsdag. Klarer vi den, nøler jeg ikke et sekund: Vi er favoritter til å ta serien, igjen.


image
På torsdag møter Vålerenga bunnlaget Stjernen hjemme på Jordal. Med seks poeng har de bare Tønsberg bak seg på tabellen, og tre av poengene kom da også mot ligaens svakeste lag. (I tillegg har Lørenskog 0 poeng, men de har tross alt startet med -20.)

I første serierunde møtte vi nettopp Stjernen borte, og vant med røslige tolv mål. Senere har vi plukket godt med poeng, og ligger på en pen andreplass – bare med lørdagens bortemotstander Storhamar foran oss.

Det betyr at vi er enorme favoritter på egen is. Vi er helt nødt til å vinne disse kampene, historien har vist at forskjellen på seriegull og ikke gjerne er kampene mot Tønsberg, Stjernen og for den saks skyld Rosenborg.

Nå har Stjernen hatt en kraftig stigende formkurve etter seriestart. Faktisk har de tatt seks poeng på de siste fire kampene, etter den omtalte seieren borte mot Tønsberg, og trepoengeren hjemme mot Rosenborg. I forrige runde endte det med et ventet tap i Sarpsborg.

Vålerenga kommer fra en herlig hjemmeseier mot Stavanger Oilers, en kamp vi gjerne kan kalle årsbeste.

Alt dette betyr at alt ligger til rette for en voldsom undervurdering av Stjernen, som tross alt tidvis kan framvise noe som minner om vettug hockey. Klarer Shampos iskrigere å stå i mot spede forsøk fra Thorell og Sinisalo, og overliste en normalt bare brukbar Chris Henrik Nygård – er tre poeng nok en gang sikret i OL-hallen fra 1952.

Ukas andre kamp er på lørdag. Det blir et definitivt toppoppgjør, mot serieleder Storhamar i OL-hallen fra 1994. Ultrasbussen kjører, og har plass til alle som vil være med hockeytur – slik hockeytur var i gamle dager.

Med seks poeng denne uka viser vi at vi kan bli seriemestere: Nøkkelen ligger jo ganske enkelt i å slå alle…


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.