MortenNsDagbok: Dommens dag for ondskapens akse

Etter tidenes rettsak-farse  er dommen klar: Ingen har blitt lurt i overgangssaken. Ondskapens akse må nå stå til ansvar for hva de har gjort, NFF, TV2 og Rosenborg har rammet Vålerenga, Stabæk og enkeltpersoner meget hardt.

Tekst: MortenN


Rettssaken skulle avdekke et svindelforsøk, men har i stedet vist oss en verden der viktige aktører i NFF, TV2 og Rosenborg har gjort sitt ytterste for å ramme Vålerenga og Stabæk hardt.

Det har de klart. Stabæk ligger med brukket rygg og med armer og bein surret godt inn i saksrøra skapt av det vi godt kan kalle ondskapens akse. Vålerenga har fått betydelig dårligere økonomi og en omdømmeknekk uten sidestykke, står uten hovedsponsor og flere bruer brent.

I tillegg er selvfølgelig de som er tiltalt rammet hardt personlig. Truls Haakonsen har mistet all cred og to år av sitt liv, det samme opplever de tiltalte i Stabæk-leiren.

Erik Loe kunne lett avfeies som Hallens eneste egentlige motkandidat som president i NFF. Saken kom ytterst beleilig for den sittende presidenten, slik det har blitt for vane når det dukker opp meningsmotstandere av Yngve Hallén og hans krets.

I Trondheim har man alt å tjene på et svakt Vålerenga. Oslos Stolthet er i tillegg til Brann og Viking de eneste klubbene i Norge som virkelig
kan true Rosenborgs posisjon. Saken kom ytterst beleilig for et trønderlag som har alt å tjene på at negativt mediefokus rettes mot hovedstaden.

TV2 gjør egentlig ikke noe annet enn resten av fotball-Norge: De hater Vålerenga, og ønsker oss alt vondt. Her har de selv konstruert ei kjempesuppe som de har kunnet smøre utover sin betydelige sendeflate på sport. Vålerengas fall er den beste underholdningen man kan tenke seg, og det at de kunne ta med seg en presidentkandidat og en reklameguru i samme slengen gjør at de laget et eget Hotel Cæsar innenfor sport.

Nå skal disse få betale tilbake for all dritten de har skapt. Vi kommer ihvertfall aldri til å gi oss på dette. Snart skal et brenne under føttene på både presidenter, redaktører og annet flass.

Advarsel. Enga er tilbake.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.