MortenNsDagbok: La bomba gå av i kveld

Nå kommer høsten, den er vår venn! Den varer til langt uti novemberen!


Og med DET nødrimet går startskuddet for dagboken i dag, som i sin helhet er basert på ei cupbombe i Trøndelag. For en liten bombe er det, om Vålerenga slår Rosenborg i kveld.

Bohembussen er i skrivende stund i ferd med å fylles opp med arbeidsledige og annet herlig rask som har anledning til å gjøre det eneste anstendige – å stående, syngende hjelpe Vålerenga et steg nærmere Haralds pokal. Ære være dere for det! Etter en vellykka tribunetur på samme arena på lørdag må vi regne med at færre må ta mer ansvar i dag – da er det godt å vite at a-laget er på vei.

Det sportslige a-laget teller 13 etablerte førstelagsspellere supplert med fem unge, lovende talenter.

Laget kan fort se slik ut:

Gudmund Taksdal Kongshavn
Marcel – Nicolai Høgh – André Muri – Jan Lecjaks
Jan Gunnar Solli, Kristofer Hæstad
Daniel Fredheim Holm – Mohammed Fellah – Morten Berre
Torgeir Børven

Reserver: Bojan Zajic, Giancarlo González, Monir Benmoussa, Mathias Blårud, Ivan Näsberg, Fitim Kastrati, Øyvind Knutsen (k).

Det er selvfølgelig mer enn bra nok til å slå Rosenborg, spesielt dersom to viktige suksessfaktorer slår til: 1) voldsom innsats og 2) betydelig flaks.

Det finnes også andre vesentlige suksessfaktorer:

Vi er avhengige av at Fellah viser hva som bor i han. Han har vært hos oss i snart åtte år, og har bare noen få kamper igjen før han kommer til å prøve lykken videre. Jeg håper han viser oss en siste gest og sørger for cupgull, før han tar et par år i Zweite Bundesliga eller noe slikt. Eller kanskje han tar med seg sin gode venn Bojan for å revitalisere finta i Quatar? Fåglarna vet.

Jeg har forøvrig tro på Børven igjen i dag. I dag løsner det faktisk, og det gleder jeg meg til! Torgeir Børven – mannen med et navn bare distriktspolitisk avdeling kan elske – du kommer en dag til å bli vår store helt. Første og beste anledning er å skyte oss til cupgull!

Sist men ikke minst sender jeg mine lykkeønskninger til våre nye venn i midtforsvaret: Niolai Høgh. Nico ser bedre og bedre ut for hver kamp – og i dag er kanskje dagen å innta forsvarsbauta-tronen i norsk fotball?

Uansett, kjære, kjære Vålerenga-spellere: Mitt håp om utenlandsferie neste år avhenger av at dere kvaller e-køpp, og da må dere vinne nm-køpp. Men dette dreier seg selvfølgelig ikke bare om mine drømmer om turer til Wales og Luxembourg. Dette dreier seg om VÅLERENGA, godt navn og rykte, jubileum, cupfinalefest, supportere som gråter av glede, familier på kamp og det som verre er.

Så:

La bomba gå av i kveld!

Comments are closed.