Endringer i ledergruppa i EngaTifo

I forkant av kampen på Åråsen ble det satt i gang en unison supporterkampanje for å farge Åråsen Blått. Bak denne kampanjen stod tre personer som var i ledergruppa i EngaTifo, som også er sentrale i ultrasgrupperingen Ikaros.

 

Tekst: Daniel, Matijas Jerome og Christian André – tidl. ledergruppa EngaTifo

I forkant av kampen gikk Klansstyret ut med oppfordring til å la pyrotekniske effekter bli igjen hjemme, og det var dialog med EngaTifo/Ikaros i forkant. Hvor det viste seg at man var uenige i bruken pyroteknikk. EngaTifo/Ikaros valgte allikevel å gjennomføre et pyroshow og varslet om dette i forkant, på tross av styret sin oppfordring om å la dette være.

Selve pyroen var som dere sikkert har sett røyk etter at hovedtifoen var gjennomført. Internt i Engatifo/Ikaros ble det satt store krav til gjennomføring, for å forhindre uønskede scener med pyrotekniske effekter kastet ut på banen, og andre farlige handlinger. Valget man sto ovenfor var å snu ryggen til og la det bli inferno – eller å gjennomføre det trygt for alle på tribunen. Vi valgte det siste.

I ettertid ser ledergruppa på pyroshowet som svært vellykket med en gjennomføring som var helt etter boka. Skal vi sette fingeren på noe er det at det dessverre ble tatt med inn noen pyroeffekter under riggingen i forkant av kampen. Noe vi selvsagt tar selvkritikk for, og fordømmer på det sterkeste.

Klansstyret derimot mener at dem har blitt pissa på, selv om det har vært full åpenhet i forkant om at det blir kjørt pyro.
På bakgrunn av dette har Klansstyret valgt å frata tre av ledergruppa i EngaTifo sine verv, uten noen som helst dialog i etterkant av kampen på Åråsen.

Ved å gjøre dette opplever vi at Klanen har tatt et langt skritt tilbake i kampen om pyroteknikk på tribunene og et enda lengre skritt bakover gjelder aktiv tribunekultur.

Vi ønsker de som tar over ansvaret i EngaTifo lykke til videre.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.