MortenNsCupDagbok: Frigg er Frigg

Første runde i cup er første runde i cup når Frigg tar i mot VIF på Frogner Stadion i kveld. Erling Fossen & co tar i mot folk fra både øst og vest i et oppgjør med historisk sus.

Denne skribenten begynte sin «karrière» på klanen.no som cup-kommentator. Han ser ingen grunn til å slutte med det!

Frigg er laget man tror var et storlag bare for noen år tilbake, med et tilhørende knippe trofeer hentet hist og her i forrige århundre. Det stemmer ikke helt. Mang et sportsquiz-lag har gått i Frigg-fella nå KjellG en lun onsdagskveld har spurt hvilket Oslo-lag som vant et eller annet i et nærmest vilkårlig etterkrigsår.

Frigg Oslo Fotballklubb har riktignok tre NM-pokaler i skapet, men de ble hentet tilbake i 1914, 1916 og 1921 – rundt første verdenskrig, med andre ord. Men pokalene har de, det skal ingen få ta fra dem.

Forfatteren, urbanisten og samfunnsdebattanten Erling Fossen er Friggs fargerike leder i 2013.  Han sier mye rart, det meste har ikke med fotball å gjøre. For eksempel har han sagt:

«Selv i dag, hvor det knapt finnes en eneste blå kjeledress i byen – det nærmeste du kommer er blå onepiecer som metroseksuelle vestkantungdommer går med – lever mytene om arbeiderbydelene videre.»

Selv om han sier mye rart, er det utvilsomt slik at Fossen driver et godt idrettslag. Frigg driver godt, og gjør en god jobb for Oslos breddefotball. Fortsett med det!

Kveldens kamp skal i utgangspunktet være en enkel oppgave for Vålerenga. Vålerengas innsats i cupen de siste åra virker imidlertid ikke akkurat nerveberoligende på en stakkars supporter.

Det gjør imidlertid Kjetil Rekdals cuprecord. En mann som klarer å ta Ålesund til nesten like mange cup-gull som selveste Frigg på enda kortere tid, stoler man på.

Billettinformasjonen finner du her, det viktigste er at det blir over 2384 tilskuere – så Lyns tilskuerrekord fra årets første kamp på Frogner stadion blir slått!

Les også tilsvarende vas som i denne saken hos selveste VPN.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.