Veien mot gull: Første stopp Bergen

Vi har ikke tapt i Bergen siden 2008 og jeg ser ingen grunn til at vi skal begynne med det igjen. Det er få steder det er bedre og vinne enn i Bergen. Stedet der selv gamle damer med trillebag spytter etter deg hvis de hører norsk dialekt og ser blå farger. 

Tekst: Christian Kjellsen


Fire dager før seriestart, Klanens webradio kan melde om at Vålerenga mer eller mindre har vunnet Bundesliga på et humpete jorde i Hamburg. Vi har en spiss som putter på alt og en midtbane som forer han med den ene lekkerbiskenen etter den andre. Vi har et beinsolid forsvar. Det er forventning, entusiasme og positivt trøkk over hele linja. Det er mer en nok og glede seg over og dermed enda mer og være bekymra for. Det er med andre ord seriestart i fotball.

Tradisjonen tro, er det minusgrader, kollisjon med vinteridrett og en fotballpresse som ikke helt har kommet ut av vinterdvalen som preger denne høytidsstunden og årlige merkedagen. 

Vi som er Vålerenga er såpass heldig at vi har kunnet holde engasjementet oppe gjennom hele vinteren. Vi er jo en idrettsforening, og en idrettsforening driver med mye idrett. Seriegull i hockey i nær sagt alle aldersgrupper for begge kjønn, og et pågående sluttspill om bøtta har skapt mange gode stunder allerede i 2013. Vi har til og med vært i Lørenskog og sett på bøfler som har dratt over kommunegrenser for og vise hvor mye de hater Vålerenga.

Lurer på hva bergenserne har drevet med siden sist, sannsynligvis ikke mye annet enn sedvanlig intern uro og evigvarende navlebeskuende debatter i lokalpressen. Men slapp av fiskebønder, vi kommer til helga – da kan dere virkelig få noe og snakke om og gråte over i ukene som kommer. Påsken blir nemlig feiret med null poeng i år. 

Lørdag er vi faktisk i gang. Tippeligasesongen i Vålerengas 100ende år. Det er ikke så mange unnskyldninger utover hockeysluttspill på Jordal som er gyldig fraværsgrunn. Vi skal til Bergen, vi skal vinne igjen og veien mot Vålerengas 6. seriemesterskap er påbegynt.

Vi har ikke tapt i Bergen siden 2008 og jeg ser ingen grunn til at vi skal begynne med det igjen. Det er få steder det er bedre og vinne enn i Bergen. Stedet der selv gamle damer med trillebag spytter etter deg hvis de hører norsk dialekt og ser blå farger. 

Det er fortsatt muligheter for etternølere og innse at dette er noe en må ha med seg., for at livet skal være komplett. Busser går, flyet har noen få ledige plasser og jammen tror jeg ikke det fortsatt går tog over fjellet.

Møtested i Bergen er Felix bar, innerst i vika der borte over krøtterstien ved det teltet de selger fisk og suvenirer fra.  Avspark 18.00. Alle mann til Bergen! 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.