Jordal lørdag 1600: Kan Sparta true oss?

Lørdag braker det aller meste løs, ikke minst semifinalene i årets NM i hockey. Jubileumsenga møter et sultent Sparta som kommer til å gjøre alt for å stikke kjepper i Shampo-hjula.

Tekst: MortenN Foto: CAJ


Etter en kjekk og grei kvartfinaleserie mot Stjernen møter Vålerenga nå litt mer avansert motstand. Både på banen og tribunen er Sparta en god del hakk hvassere en den utslåtte Østfold-kollegaen. Storhamar ble for små i kvarten, og selv om Sparta måtte gå seks kamper var det etterhvert ganske greit at de gikk videre.

Sparta-trener Roger Forsberg sliter dog med å finne gode argumenter for at Vålerenga skal bli lett match: «Vålerenga har hatt en «lang» pause etter at de sendte Stjernen ut av sluttspillet, mens Sparta har flere kamper i bena. Vi er glade for at vi slipper kamp på torsdag, men det er nok en fordel for oss at vi har færre dager før neste kamp». Jadda, Roger, kjempefordel Sparta – helt sikkert.

Vålerenga er uthvilte og utvilsomt klare for å slå Sparta. Våre velinformert kilder melder om at Vålerenga har full og skadefri tropp tilgjengelig, noe som betyr at Vålerenga kunne ha mønstret to rekker som hadde vært gode nok for Sparta på en god dag…

Samtidig må det være lov til å rope et varsku: Har det ikke gått litt VEL lett i det siste? Seriemesterskapet (det suverene!) ble hentet i land med komfertable margin. Kvartfinalene så ut som en lek. Kan det virkelig være like lett å spasere seg resten av veien til bøtta også?

Sannheten er selvfølgelig: Dette blir ikke lett. Slipper vi oss ti prosent ned er vi ute. Et tap hjemme er det slettes ikke sikkert vi har råd til.

Så spenningen er absolutt til å ta å føle på, bøtta er virkelig innenfor rekkevidde – men vi må fortsette storspillet.

Selv om det er seriestart i fotball i morgen også, kommer mange til å ta turen til Jordal Amfi for å se nettopp dette storspillet. Donati, Donati, Steffen THoresen, Morten Ask og resten av laget er nok til å stole på – det kommer til å bli en bra kamp.

544520_483735101682253_450389087_n

Kjøp billetter til hjemmekampene her.

Kjøp billetter til bortekampene her.

VIF Support setter opp tur til alle bortekampene. VIF Support kjører fra Vålerenga Vertshus, påmelding til Glenn 958 12 223.

 

Comments are closed.