Lett match mot bunnlaget

VÅLERENGA-TØNSBERG 9-4: Vålerenga vinner lett hjemme mot bunnlaget. I en kamp som blir avgjort i andre periode blir det både tøysete og målrikt, noe som var beholdningen for de fremmøtte på Jordal i kveld.

Tekst: MortenN

Det var egentlig aldri noen tvil, Vålerenga var best i dag. I andre periode ble kampen avgjort, og tredje periode ble en Hawaii-avslutning som ihvertfall ga publikum nettkjenninger å se på.

I Stavanger vinner Lørenskog mot Oilers. Det etyr at vi leder serien med 11 poeng, med 12 poeng igjen å spille om. Det betyr at vi kan sikre seriemesterskapet allerede på søndag, dessverre på et så kjedelig sted som i Trondheim… Samtidig er det «spennende» om sølvet, Lørenskog er nå bare tre poeng bak. Ruben Smith fikk matchstraff tidlig i kampen etter en hodeløs knyttneve mot en liggende Cunningham.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

20:00 Kampen er over! Vålerenga vinner 9-4.

Med fem minutter igjen er spenningen stor: KAN VI FÅ TI MÅL!?!?!?

14:58 9-4! Vålerenga kombinerer fint i powerplay, og spiller rett og slett ut Tønsberg. Filip Gunnarsson (Thoresen, Csisar) kan notere seg for poeng på vegne av laget.

14:00 Tønsberg 2min. Liljedahl, tripping.

13:16 8-4. Jonas Kapla (Nordin, Bårnes) gjør det igjen. VIF har gått hjem for kvelden, ihvertfall mentalt.

11:35 8-3. ..og slår seg av igjen. Skikkelig tøysekamp nå. Jonas Kapla (Mats Knutsen, Patrick Erikson) reduserer.

11:20 8-2! Vålerenga slår seg på igjen, og øker til 8-2 ved Justin Donati (Donati, M`Marra).

11:05 7-2. Dan Fredrik Nygård (Saxrud) benytter anledningen (at Vålerenga har sluttet å spille hockey for i dag) til å redusere.

Ni minutter igjen av kampen, som ser mer og mer ut som en transportetappe.

Vålerenga har fullt lag, og får et drøyt minutt i overtall. Det utnyttes dårlig, og Tønberg blir etterhvert også fulltallige.

08:03 Tønsberg 2min. Mats Knutsen, tripping.

07:16 VIF 2min. Stefan Espeland, tripping.

Vålerenga har god kontroll også i denne perioden, og det ser ut til at vi kan gå mot en skikkelig brakseier. Tosifra er innafor!

05:16 7-1! Duncan Milroy (Hilt Jørgensen, Gunnarsson) øker ledelsen.

00:27 6-1. Tønsbergs Ross Ring-Jarvi (Armado, Kapli) reduserer.

00:00 Tredje periode er i gang.

I Stavanger er stillingen 1-4 mellom Oilers og Lørenskog.

Andre periode

20:00 Perioden er over, stillingen er 6-0 til Vålerenga. Vi var virkelig gode tidvis i denne perioden, og lekte med Tønsberg. Det så fryktelig lett ut! Skuddstatistikken i perioden viser 16-13 til Vålerenga.

17:23 STRAFFE Tønsberg. Ikke at det hjelper, skuddet går utenfor. Det blir en trist kveld for bunnlaget, dette… Det var Anders Hilt Jørgensen som forårsaket straffen med en hekting.

13:25 6-0! Vi herjer. Tønsberg er ikke borti pucken! Denne gangen er det Steffen Thoresen (Gunnarsson, Milroy) som sørger for mål.

11:31 5-0! Kjempescoring! Jesper Hoel spiller igjennom Tyler Donati som kommer alene med keeper, venter ut – og istedet for å avslutte passer over til broder Justin Donati som setter pucken lett bak utmanøvrert keeper!

I Stavanger har Lørenskog lagt på til 0-2.

07:05 4-0! Lekestue foran en ikke altfor god keeper. Cato Cocozza drar seg fint fri på høyrekanten, passer inn til Anders Hilt Jørgensen som dukker opp foran keeper og pirker den inn. Småpent!

06:08 3-0! Vålerenga trykker godt på, og har en rekke avslutninger på mål Tønsberg klarer ikke å rydde opp, og til slutt er det Filip Gunnarsson (Olden, Thoresen) som sørger for å trygge ledelsen.

Fem minutter spilt av andre periode. Tønsberg prøver seg, men det blir ikke veldig farlig. Forholdsvis lavt tempo i kampen nå,

00:00 Perioden er i gang.

I Stavanger leder Lørenskog 0-1 etter første periode over Oilers.

Første periode

20:00 Første periode er over, stillingen er 2-0 til Vålerenga. Skuddstatistikk 11-7.

19:16 2-0! Jesper Hoel (Cocozza). Vålerenga øker ledelsen!

15:05 Tønsberg 2min. Henric Nordin, interference.

10:31 Tønsberg 2min. David Hallstrøm, holding.

07:57 1-0! Anders Hilt Jørgensen (Sondre Olden). Vålerenga scorer i powerplay!

06:06 Tønsberg 2min. Henric Nordin, holding.

00:00 Kampen er i gang