Klanen tar sats!

Lørdag 12. januar, i det herrens år ett hundre etter historiens hittil klart viktigste begivenhet, gjorde Klanen igjen stas på en god, gammel norsk tradisjon: Laugardag!

Tekst: Jan-Erik Ullevold Sveen

 

Altså, man samles i Oslo på ukens 6. dag og tar en real rundvask.

I Brakka på Valle ble det luftet ut i alle kroker og samtlige arbeidslag måtte ta sin tørn – selv bak øra ble man skrubbet og lutret alle som én.

Klanens årlige evalueringssamling er etterhvert blitt en bra greie – ikke bare klapping på egne skuldre, men også ærlige tilbakemeldinger fra likemenn og -kvinner på ting som rett og slett ikke har vært bra nok i året som har gått. Og det er det jo sant å si noen eksempler på gjennom 2012. Likevel er det mye som er noenlunde på stell, selv i disse motgangstider. 

Det herlige med seansen er jo selvsagt at vi til syvende og sist blir enige om at (nesten) alt i grunnen er noenlunde vel – og at herfra kan tingene kun gå oppover! Vi veit hva vi kan, og vi veit hva vi vil.

I 2013 er det bare å stålsette seg, bønder og annet pakk: Klanens verdensherredømme står for utvilsomt for døren.

I Jubileumsåret skal det herjes, det skal synges og det skal domineres på alle arenaer. 2013 blir året der «hundreårsjubileum» og «EngaTifo» blir de nye ordene i skoleverkets diktatprøver og Wikipedia blir oppdatert med artikler om Klanens betydning for norsk BNP. Begrepet «Vestbredden» vil få et helt nytt meningsinnhold både for Obama og Putin.

For traktorbønda og fiskera blir det riktignok ikke så stor forskjell, de veit jo at det vanker grisedeng uansett, men i 2013 blir det ekstra møre skinker rundtom i de norske viker og flatbygder.

Det er faen ikke bare I som er tilbake, VI er tilbake – St. Hallvards menn skal igjen traumatisere ungmøer og naive uskyldigheter over det ganske land.

Stakkars jævler. I 2013 blir vi hundre – minst!

Ikke medlem enda..? Meld deg inn her.

Comments are closed.