Vålerenga slo Frisk i spennende oppgjør på Jordal

VÅLERENGA – FRISK 4-3 Et rotete oppgjør endte til slutt med seier til Vålerenga, etter noe så sjeldent som en drøss overtallsmål for Vålerenga!

Tekst: MortenN/Marius Kaniewski

Etter en målløs første periode var det Frisk som tok iniativet i andre periode. Etter to og et halvt minutt ledet gjestene 0-2 etter scoringer av Fanøy Salo og Salazar. Etter sju minutter reduserte Justin Donati (Tyler Donati, Morten Ask) i power play, men Frisk økte igjen ledelsen til 1-3 før perioden var omme.

Heldigvis var ikke Donati-brødrene ferdige med poengplukkingen for dagen. I tredje periode kom power play-måla som perler på en snor, først ved Tyler Donati (Justin Donati, Steffen Thoresen), så ved Tyler Donati (RJ Anderson, Steffen Thoresen) – og til slutt seiersmålet ved Morten Ask (Tyler Donati, Justin Donati).

Resultatene i kampene ellers i dag gikk i Vålerengas favør. Sparta slo Stavanger etter shootout, og Lørenskog tapte noe uventet hjemme mot Lillehammer. Dermed er Vålerenga tilbake på topp!

Vålerengas neste kamp er allerede på torsdag, borte mot serietoer Stavanger Oilers …og det er allerede all grunn til å begynne å glede seg til romjulsoppgjøret hjemme mot Storhamar, som også er den store kickoffen og starten på jubileumsåret!

Under følger vårt kraftig amputerte livereferat.

Kampslutt

Vi beklager at det ikke ble mer kampreferat, men uten internetttilgang – ingen referat.

Den GODE nyheten er at Vålerenga til slutt vant 4-3, og har tatt tilbake ledelsen i serien! Utfyllende sak kommer plutselig.

Andre periode:

17.39 Vi er tilbake etter små tekniske problemer. Her har det skjedd mye og Frisk har putta 2 ganger.

Første periode:

Første periode er ferdig. 9-8 i skudd på Jordal.

00.20 Flere gode sjanser til vålerenga de siste minuttet. Frisk er heldige med en god Espen Johansen imål.

00.51  – Frisk har fullt lag

01.00 Det gjennstår 1 minutt av første periode.

02.51 – 2 minutter – Frisk #64 Craig Schira – Forsinkelse av spillet

03.00 Frisk kontrer og vi er heldige som ikke får en 2 minutter for slashing.

05.51 Vålerenga har fullt lag

05.51 Vi fortsetter å presse Frisk høyt og de kommer seg kun til vålerengas sone en gang i overtallet

07.15 Vålerenga presser Frisk høyt og de kommer seg ikke over til vålerengas sone.

07.51 2 minutter – Vålerenga – #15 Fredrik Csisar – Holding

08.04 Frisk har fullt lag.

09.13 Vålerenga skyter  fra blålinja, men pucken treffer midt på keeper.

10.04 2 Minutter – Frisk Asker – #22 Mike Beck – Slashing

12.00 Lagene følger hverandre og det virkelig store spillet uteblir.

15.00 Jevnpilt første 5 minuttene, ingen store sjanser til noen av lagene.

18.30 Frisk presser i vålerengas sone, men kommer ikke til noen avslutnig.

20.00 Kampen er igang! Vålerenga vinner droppen.

______________________________________________________________________

Vålerenga møter i dag Frisk Asker. Frisk har vist seg å være et godt bortelag i år, og kan vise seg å bli en hard nøtt for et Vålerenga som kjemper om seriemesterskapet. Oilers har med en kamp mer passert oss, men det er mange kamper igjen – for begge lag.

Vålerengas nye back RJ Anderson debuterer for Vålerenga i kveld.