Stemningsrapport: Gøy på landet!

(FREDRIKSTAD – VÅLERENGA 1-2) Endelig en seier i Fredrikstad. Gutta på banen hadde en god førsteomgang og ikke en fullt så god andre. Vi på tribunen leverte varene i 2×45. Det er lenge siden jeg har opplevd så lun og fin stemning som i går.

Tekst: Jostein Ellingsen // Foto: Eivind Hauger

Seieren i går vil jeg karakterisere som en skikkelig sliteseier. Det litt synd, for Vålerenga er normalt sett et mye bedre fotballag enn lille Fredrikstad. Aristokrater? Hva er det for no vås? Fredrikstad er et fillelag. Punktum.

I førsteomgang hadde vi ballen og skapte sjanser og scora to fin fine mål. Vi kunne scora fler. Fellah var arkitekten bak alt. Jeg lurer på hva møbelhandleren sa i pausa, for Vålerenga var ikke til å kjenne igjen i andre omgang. Vi la oss bakpå. Vi mista initiativet. Plankeflasset kom inn i kampen. Hadde det ikke vært for Hirschfeld, hadde vi kanskje tapt. At sesongen er over, er bare vås.Det handler om å blø for drakta. Gi jernet. Ikke minst å øve på og vinne fram mot jubileumsesongen 2013. Da skal vi ta alt!

På tribuna var det kjempestemning. Det var trøkk i 2×45 minutter. Sangene komtett på hverandre. Variasjonen var bra, og det var spesielt de gamle klassikerne som ga høyt volum. Kanonsangene «Øl og vold», men spesielt «Kom igjen Enga» satt som skudd. Når vi får til disse, er det lett å få gåsehud.

Fra min posisjon tre-fire rader midt på bakfra ser det ut til at nesten hele tribua er med på sangleik. Strålende! Det virker som om stemningen har tatt seg opp de siste kampene. Humøret og smilet er tilbake hos folk.

Det er dette det handler om på bortetur for min del. Fotball med forhåpentligvis 3 poeng til oss, øl og god stemning på bussen med mine gode kompiser. Nesten ingen ting slår det.

Denne godstemningen må vi ta med oss til fredag. Da skal vi banke Godset og ta igjen Tromsø på tabellen.

Møt opp på Ullevål på fredag! Syng høyt, syng stolt!

Koz, klemz og klizzeklazz fra Jostein Ellingsen

 

Comments are closed.