Mikkel Myser: Reisebrev fra Vålerenga

Som regel pleier man å kun skrive reisebrev til bortekamper. Men redaktøren vår tenker litt annerledes, han ville at jeg skulle myse på turen fra Vålerenga til hjemmekamp. Jeg er jo ikke vond å be, så jeg fyr løs med et reisebrev: Hjemme mot vrakgodset/tomgodset/hittegodset – stryk det som passer.

Denne fredagen gikk utrolig sakte, sola skinte, men det var vel ca sju oog en halv grad ute. Kunne ikke klokkka tikke nærmere 17, slik at jeg kunne møte kjentfolk på Enga Bar & Cafe?

Klarte til slutt ikke å vente lenger, trodde jeg kledde på meg nok klær – men det skulle vise seg feil. Fram med skjerfet, sixpence og den ene «casuals-jakka» mi. Er man Ultras ansvarlig på bussen så er man det, ikke noe annet.

Sånt brukbart med folk på pøbben, bestiller meg en colaboks og får det. Er nemlig sånn at legen ikke gir lov til å drikke pga hjertet mitt. Også jeg da – som har hjertet i Vålerenga!

Godt å se fotballkompiser igjen og bussen jeg skal ta er selvsagt Engabussen. Hva får du hvis du finner en vaktmester, en it-kar, en gartner, en elektriker og en flymekaniker. Jo, da får du siste skuddet på busskartet innen Vålerenga-familien. En minibuss med plass til 14 stk.

Her finner du tungvektere på godt og vondt innen Vålerengamiljøet, alder er vel ca 37 til ca 73 år. Altså en herlig blanding. Det hender det blir dans i midtgangen på borteture rompevising til andre med- og motsupportere, eller kanskje en tordentale av vaktmester Per Jarle Johansen som ikke liker Sirkus Vålerenga. Kaldt øl og fernet selges, og jaggu har man ikke hatt loddsalg også. Frister det å prøve bussen sjekk ut Engabussen på Facebook.

Jeg tenkte «åhh herregud» første gang jeg satte meg inn i bussen før Kjelsås i køppen. Men etter det ble jeg solgt! Dog går ikke bussen lenger en til østlandslaga. En tur til Sogndal hadde tatt seg ut…

Når man først skal avspore litt: Det er rart at det fortsatt er så mange busser i Vålerengamiljøet. Hvordan får man det til å gå rundt? Tipper det er mange harryturer blant annet, men når kommer busser går konk? Imponerende at så mange holder på! Tilbake til kampen…

Høyt nivå på vei inn til tribunen uten sjel, og jaggu må det ikke en pissepause til også før man kommer fram til Ullevål.  Klubben skal ha for at de prøver tiltaket 2 for 1, men det bikka bare såvidt 10 000 betalende og det var kanskje 7-8000 inne.

Lave  priser på 100-150 spenn neste år, muligheter for å kjøpe øl og en matbod der Stunt Squad selger pølser med sjel er noen av tiltakene jeg tror på.

I bortesvingen var det mange folk, det har pågått en debatt om åtte sponsa busser fra Drammen. Bra de får folk på kamp, men «antall busser-konk» blir litt sånn «nye Fredrikstad». Hvem husker vel ikke Berg-klanen i Plankehaugen som hele tiden meldte inn antall busser til Fredrikstad Blad?

Godsetunionen har tydligvis vokst, og morsomt og søtt er det «hatet» til Vålerenga som de og LSK supporterne har. For det er ikke så mange år siden jeg så Skeid-Godset på Voldsløkka og de var kanskje 60 nynnende på Norge Rundt-låta. Synd ikke flere har tatt etter den låta. Siden man har youtube kan du sjekke introen her:  Lukk øya og nyt den!

Stemingsrapport kommer ett annet sted på sida her, kampen har du sett (regner jeg med!), og tusen meldinger kommer ut på sosiale medier.

På meg ble det to kaffe for å holde varmen, og jeg veit ikke om det er pillene eller om jeg begynner å bli gammal, men jeg syns det er veldig artig å observere andre folk på kamp:

Hvor blir det av Tippen maskotten? Kommer evigunge Lars Eikanger med pauseinnslag? Hvor mange har den jakka som er solgt i ca 20 000 stk? Er Helly Hansen moderne eller gubbete? Hvor mange tar bilder på kampen? Finnens det smil og glede på benken til Vålerenga? «Smil – du har gjort en dårlig deal!» Det der ikke ofte det kommer smil og latter derfra.

Kampen ebber ut, man småløper til bussen for å få varmen i seg – heldigvis har jeg gjemt unna en Estrella uavgjort: 0,0. Den går ikke i fletta, men det varmer – og man kjører hjem igjen sånn passe fornøyd med 1 poeng.

Kun 1 runde i rundkjøringa siden det bare ble ett mål. Glemmer aldri den gangen Vålerenga vant 7-0. Det skjer ikke hver dag, kommer aldri til å skje igjen. Men svikter vi klubben eller bydelen? Gjør vi? NEI.

Hjemme 2113, frossen og kald. Kan velge mellom gullrekka eller senga. Velger det siste, og tenker at imorgen er ny dag med nye muligheter. Over og ut fra 0657, konklusjonen er enkel: Ta buss til kamp.

Det er sosialt i det minste, selv for de mest asosiale!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Bloggen «Mikkel Myser» er skrevet av fanzinelegenden Mikkel Kjelstrup, som fortsatt er aktiv i det smale fanzinemiljøet med fanzina «=Enga». Han har tidligere sittet i Klanens styre, i dag sitter han i styret i Norsk Supporterallianse. I «Mikkel Myser» skriver han imidlertid bare for egen regning.

Comments are closed.