Fotball skal spilles i helgen – la oss se litt på årets sesong

Vålerenga har i utgangspunktet fire kampdager å forholde seg til i seriespillet, det er fredag-mandag. Sånn har det ikke blitt. La oss se litt nærmere på kamptidspunktene når Enga spiller serieball.

Tekst: Espen Bjørneseth

Kampanjen «fotball skal spilles i helgen» har klart å få Canal+ med på å droppe mandagskamper. Det er lenge siden, og godt kjent for de fleste. Det er også aldeles strålende. Det er imidlertid først neste sesong. La oss fordele årets kamper på de fire dagene, og samtidig se på kamptidspunktene også.

I skrivende stund har Vålerenga spilt 21 kamper, og jeg deler ikke opp hjemme/borte.

Kampene fordeler seg slik:
Fredag 19:00 fire ganger, Lørdag 18:00 fire ganger og søndag, ja søndagen er helt jævlig.

Vi har starta kamp på søndag klokka 16:00 to ganger, 18:00 fire ganger (som er hovedrunden) Vi har starta en kamp kl 19:00 og en kl 20:00!

Henger du fortsatt med? Da har vi igjen mandag. Den fjerde og siste dagen. Da har vi starta kl 19:00 to ganger. Den observante leser hyler nå «vent litt!. Dette blir ikke 21 kamper, det blir 18!!»

Det har den pirkete, observante leser selvsagt rett i, og jeg er ikke ferdig heller. Vi har spilt en kamp tirsdag også. Den begynte 19:00. To kamper igjen, Vi tar dem nå, og begge gikk onsdag. Den ene kl 19;00 og den andre 20:00

Oppsummert har vi Vålerengasupportere i årets sesong i realiteten altså seks kampdager og fire klokkeslett å forholde oss til.

Det er mangt man kan spørre seg etter en sånn oppsummering. Man kan lure på hva faen torsdager har gjort galt, eller hvorfor man ikke starter kamper 17:00 i dette gjennomregulerte landet. Jeg har ingen innspill der.

Helligdager, utsettelser og en skremmende dårlig TV-avtale utgjør totalbildet, selv om man like gjerne kunne brukt terninger når man ser resultatet.

Flytting av kamper to uker før de spilles har blitt regelen fremfor unntakene i sommer. Det er bare trist. Vet ikke forbundet hvilke klubber som skal ut i europakvallik da de lager kampoppsettet? Vet de ikke hvilke dager kvalliken går på?

Hvordan i hule heite tror Vålerenga og andre klubber at folk skal vite når kampene går? Klubbene har selv satt seg i denne situasjonen gjennom nevnte TV-avtale, men de gjør forsvinnende lite for å opplyse menigmann om når kampene faktisk spilles.

De ivrigste vet, for de oppsøker denne informasjonen sjøl. Tenk på alle de tusen som ikke gjør det. Hvordan skal de få planlagt å komme seg på kamp?

6 dager, 4 tidspunkter. Der ligger utfordringa!

Comments are closed.