DRY nummer ett: Alternativer til NTVFF

Enda en blogg her på Klanen.no! Den mannsterke DRY-redaxzonen glimter nå med sitt første innlegg.

I tråd med NTVFFs ønske om færrest mulig tilskuere på stadion, ønsker vi bak den nye bloggen DRY å gi dere noen alternativer.

Tekst og foto: DRY-redaxzonen (selv om det ikke er noen bilder denne gangen)

1. Blir selvsagt ishockey. Det er ikke helt uten grunn at dette er norges, enn så lenge, nest største publikumssport. Den lokale ligaen inspirerer publikum med hardarbeidende, og teknisk gode spillere. Unntatt Storhamar da selvsagt, som er mest opptatt av å slå icing.

Landslaget leverer varene de også, og har vært med i alle store internasjonale mesterskap siden 2005 eller noe sånt. I motsetning til i fotball er det VM hvert eneste år, utpå vårparten. I OL er alle de beste med, og man er ikke å anse som en degenerert U23-turnering med tre ekle onkler som får være med på laget.

Som Vålerengasupporter kan du følge Vålerenga kamper på erverdige Jordal Amfi. Den én gang moderne storstua har mista litt stilen – men sjarmen er intakt. Det er pokalskapet også, som snart er så fullt at det må byttes.

Vålerengas største rivaler er nevnte Storhamar (selv om de strengt tatt driver med en helt annen sport) og Sparta (selv om dette egentlig må være en form for paralympics, ihvertfall fansen). Tidvis dukker også Stjernen opp med ett godt lag. Lørenskog har kjøpt seg masse VIF-spillere og litt rivaleri de siste årene, men uten helt å lykkes i noe som helst.

Ishockey opererer med terminliste.

2. Cricket – Er en kul sport egentlig. Det er svært publikumsvennlig, og kampene varer langt om lenge. Det er flere varianter, men den mest populære er kanksje Twenty20. Her spiller man bare tjue omganger hver. Andre varianter innebærer at man spiller så lenge det er spillere igjen.

Cricket kan best beskrives som en pompøs form for slåball, og ett ukommersialisert motstykke til baseball. Det handler i grove trekk om å slå en ball som kastes, lengst mulig unna med ett balltre… Så skal man løpe litt frem og tilbake før neste slag.

Publikumsport er det mest fordi det er familievennlig. Mens ditt lag er i forsvar kan du både gå på dass, spise middag og rense tenna. Det finnes en cricketklubb på Vålerenga, men den er ikke medlem av VIF. Det er synd. Rivalene er helt sikkert LilleTøyen Cricket Klubben.

Cricket opererer med terminliste.

3. INNEBANDY – DU MÅSTA BARA GILLA INNEBANDY, som klubbdirektøren i Vålerenga Innebandy ville ha skrevet. Om det er fordi han er svensk, eller fordi han er svensk veit vi ikke – men jævla fett må det i allefall være når det alltid omtales i CAPS-LOCK.

Innebandy ligner litt på ishockey. Det er en ball som skal inn i ett mål. I veien står det en keeper. Om Norge er med i verdenstoppen internasjonalt er uvist. Men, det burde ikke overaske da sporten er forholdsvis ny – og er oppfunnet i, selvsagt, SVERIGE.

Innebandy opererer med terminliste.

4. Bandy – er forløperen til både ishockey og innebandy. Kort sagt spiller man ishockey på en fotballbane, med basketregler. Her er all kroppskontakt forbudt. Alt som i det hele tatt ligner en takling er helt uhørt og straffes med åresvise suspensjoner.

Som i de fleste andre ballidretter skal det beste laget kåres ved å få en mikroskopisk ball inn i ett stort mål. For å gjøre det publikumsvennlig spilles det selvsagt på vinterstid.

I bandyfamiliene skapes de gode minnene i bitende minusgrader, innpakka i ullpledd mens familiens stolthet turer rundt på skøyter. Spesielt spennende blir det aldri, men om Onkel Arnt har huska å bruke kjøttbuljong og ikke fiskebuljong på termosen slipper man ihvertfall å fryse i hjel.

Det blir altså omtrent som å gå på fotballkamp, bortsett fra at spillerne har skøyter og en form for kølle.

Hvem har vel ikke gode barndomsminner fra bandykamp i 20 minusgrader med en kopp rykende varm fiskebuljong?

Bandy operer også med terminliste.

5. Freesbee Dobbelplatebane (DoubleDisc Court) – er en undervurdert idrett. Opplegget går ut på å lage så mange poeng man kan, ved å kaste en freesbee (eller sendeplate) i bakken på motstanderens side. Litt som i tennis og volleyball, bortsett fra at det er to plater!

For å gjøre det litt mer komplisert har hvert lag kun lov til å holde en plate av gangen. Treffer man utenfor er det selvsagt poeng imot.

Her har norge flere strålende internasjonale resultater å vise til! Blant annet har eks-freesbee Sune Wentzel imponert Dag Eirik Pedersen voldsomt i Mesternes Mester.

Dette kan jo umulig være en seriøs sport, men om det er det har de nok helt sikkert en terminliste!

6. TV-fotballkamp. TV-fotballkamp skiller seg ikke så veldig fra vanlige fotballkamper. Forskjellen er strengt tatt kun at du ikke helt veit når den avvikles. Dette har ført til stor spenning blant horder av norske tilskuere de siste årene. Faktisk så stor spenning at de aller fleste har slutta å komme.

Som plaster på såret får du servert «topp» produksjon med iherdige kommentatorer, og ekspertpanel etter kampen og i pausen. I pausen er det 12 minutter med reklame og 42 sekunder med sponsorplakater. Så er det  2 minutter og 18 sekunder med eksperttips, fra en tidligere LSK-trener. Litt reklame for baderomssåpe, intimvask og menstruasjonsbind, før det braker løs igjen. 45 minutter med skriking og hoiing av en eller annen tidligere VIF-trener som umulig kan se den kampen som går på TV.

Etterhvert har disse TV-fotballkampene mista litt stilen. Men frykt ikke!!!

NTVFF har kommet opp med en ny plan for neste års sesong. Istedet for å sette opp en terminliste, med spilledato og tidspunkt for de forskjellige lagene, som de gir totalt faen i uansett, settes det opp en spilleplan med kun kampdatoer. Hvem man skal møte og klokkeslett er ikke fastsatt.

På de utvalgte datoene møter alle lagene opp på angitt sted, og må derfra løse en rebus som fører dem til riktig stadion. Her har fansen lov å hjelpe til, og de får også komme på TV. Når begge lagene er på plass starter kampen , det første laget frem får to startpoeng og leder dermed 2-0.

Programlederne blir Freddy dos Santos og Tom Sterri, kjent fra hhv Amazing Race og Rebusløpet. Dorthe Skappel blir stuntreporter ute i felten. Kong Harald har lovet at han skal delta på én av sendingene som spørsmål (vi gjetter det blir cupfinalen).

Vi i DRY-redaxzonen gleder oss absolutt ikke…

¤Neste gang: Intervju med en alkoholiker på RIMI

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
DRY-redaxzonen er en totalt ikke-eksisterende redaksjon, og har som formål å produsere mer eller mindre morsom tekst som kan få opp humøret hos den enkelte. Les oss gjerne høyt på bussen. Syns du ikke det er morsomt? Skriv en lapp med hvorfor, putt den i kjeften og tygg. Eller prøv sjæl.

 

Comments are closed.