For enga skal til Europa hurra! Hurra!

EngaSang

Fjerde seieren på rad, uten Moa. Gutta gjør det mer spennende enn nødvendig, men imponerende seier uansett og denne tendensen til å dra i land tre poeng i kamp etter kamp er rimelig uvant for oss som har fulgt Vål’enga i noen år …

Skrevet av: Nimo Gasparini, EngaSang

At svina fra Bergen ikke klarte å hjelpe oss var vel ingen bombe, ei heller at den norske dommerstanden (NFF) helst ser at hele Norges Rosenborg vinner serien og dermed kan drite seg ut i neste års Ch.league kvalik igjen. Det er jo til det beste for norsk fotball så klart.

At vi kun er 300-350 som tar turen til Stavanger er ikke akkurat imponerende, men dem av oss som dro, syns jeg gjorde en av de bedre tribuneprestasjonene på bortebane i år – nå snakker jeg om de jeg har vært tilstede på. Klart at det er en lang sesong, ikke akkurat spennende reisemål heller … Jeg har også forståelse for at det kniper i lommeboka, jobb, samt ting som dukker opp på privaten. Men når det er igjen 7 serierunder og vi er 7 poeng bak barteflasset, vi har Tromsø og andre lag som jager oss noen poeng bak, så mener jeg det er på sin plass å gjøre det man kan for å komme seg til Stavanger en lørdag ettermiddag kl. 17:00 som Vål’engasupporter.

Denne gangen var det god plass under taket på bortefeltet, så de fleste som tok turen stilte seg litt spredt på den øvre delen. Stort sett på bortebane, har forsangerne og andre ivrige fra Felt 228 ikke klart å samle seg i stor nok grad. Dette får negativt utslag spesielt når vi blir stua bort på tribuner uten tak. På lørdag var vi vel en 25-30 over gjennomsnittet ivrige som samla oss høyt oppe under taket, noe jeg vil påstå var veldig viktig. 80-90% av sangene kom herfra, og etter pause var det flere på området vi sto, samt at det virka som om folk generelt trakk seg mer sammen. Vi var ikke bra hele kampen gjennom, men det er vi sjeldent nå for tida. Noen høydare som klassikerne “Et Vål’enga i blått og rødt”, “Vi er enga”, “Åh Vål’enga” med koring etter første klapperundene satt veldig bra mot slutten. Samt at den nye “For vi er bohema som kjører stil” fikk svingt seg bra i perioder.

Hva gjelder de nye sangene så blei de samme løpesedlene fra Stabækkampen delt ut her også. EngaSang har ingen tro på at såpass mange og ferske sanger vil sitte umiddelbart, dermed forsøker vi å gi folk muligheten til å pugge tekstene og melodiene ved flere anledninger. Gjerne ta vare på dem hvis du kan. Eller sjekk ut referatet fra vårt forrige møte med linker til originalmelodiene.

Nå er det litt under to uker til vi skal gi RævBK en lekse i stua deres, da håper jeg folk skjønner hvor viktig det er at vi stiller mannssterke på bortefeltet, helst at vi fyller det. Hvis det skulle skje, så regner jeg med at dem som eventuelt kommer litt seint og får beskjed om at feltet er utsolgt, ikke lar seg stoppe, men går inn på weben og kjøper eventuelle ledige billetter på tribunene nærmest bortefeltet. Du har vel ikke lyst til å se oss slå Rosenborg på TV når du kunne ha vært der …? Alle menn og kvinner til Trondheim!

Men nok sutring, vi fra hovedstaden full av hippe og kule folk som syns det kjedeligste i hele verden er å komme seg til Ullevål for å se landets beste fotballag pisse på lag etter lag som kommer på besøk, er vant til motgang, sjøl i medgang. Dermed lærer man seg fort å stå oppreist og se på det positive i de aller fleste situasjoner. Nå på søndag f.eks kan vi få æren av å tråkke bergenserne litt lenger ned i søla, om det skulle bli sølv eller gull har vi gjort “ekspertene” sine tips til skamme, ingenting gleder meg mer enn å se våre fiender slite på aller fronter. Brann kommer uten han spjælingen fra Hamar, han prostituerte fra Uruguay som har skikkelig god klubbsmak og heldigvis så kommer Norges dummeste røde kort med to bein på, hvis han ikke skulle komme ut for en ulykke i fylla før søndag da. Dette lukter det tre poeng av. Men sånn for å være sikker, så foreslår jeg at vi synger noen viser for herr Bakke, sånn at vi er garantert at han blir så sinna at han lar det går ut over seg sjæl og resten av laget sitt.

Kjenn din besøkelsestid, ikke gå glipp av VIF – Brann, søndag kl. 20:00 på Ullevål Stadion.

Syng høyt – syng Vålerenga!

Comments are closed.