Det kunne vært værre, vi kunne bodd her!

EngaSang

Tromsø må være nordens dyreste by, det er nok dette de mener med nordens Paris. En flaskeøl på pub må du raskt ut med en 100-lapp for, det er dyrere enn det du betaler på Oslorestauranter med opptil flere Michelinstjerner. Det finnes altså et røverfolk der nord.

Av: Hjesus

Tribunefasiliteter finnes ikke for bortesupportere. Det begynner å nærme seg 10 år nå at Tromsø har fått lov til å avspise bortesupportere med et falleferdig stillas, der vinden blåser rett igjennom kropp og sjel og mulighetene til å lage stemning er totalt fraværende. 170 spenn tar de seg betalt for denne møkka. Det er stivt! Det er en skandale! Det er landeveisrøveri! Slike forhold er ikke tippeligaen verdig, og om ikke Tromsø snart klarer å komme opp med skikkelige forhold for bortesupportere, etter så mange år, så må NFF frata dem tippeligalisensen. Tromsø pisser på tilreisende supportere. Det de serverer er en total mangel på respekt for de som bruker flere tusen kroner på å støtte sitt tippeligalag.

For en supporter blir arbeidsforholdene helt utålelige. I den kalde motvinden på Alfheim synger de fleste på seg forkjølelse og det som værre er. Ikke en gang Underberg kan redde brasene og jo lenger ut i kampen det går, desto spedere blir stemmene til de frammøtte bortesupporterene. Dette er forholdene vi nå har møtt i Tromsø i en årrekke. At det er få som velger å reise på disse turene er ikke så rart. Etter mange år med det samme forblåste stillaset velger flere og flere god helse framfor å reise til Tromsø for å la arbeidsgiver få betale med en tredagers. Sånn sett blir heller ikke volumet det beste.

Men de som var til stede på Alfheim gjorde en god innsats. ”Det kunne vært værre, vi kunne bodd her” blei en kjærkommen vise på slutten av kampen, og viser at Klanen uansett ikke graver seg ned selv om resultatet og fasilitetene ikke går vår vei. Det er bare synd at Tromsø får lov til å fortsette med dette elendige stillaset. Tromsø er en skam for tippeligaen. Etter denne sesongen må hardt settes mot hardt. Enten må bortesupportere få plass på langsida, eller så må Tromsø bygge en skikkelig tribune med tak og tett bakvegg på kortsida. Det vi blir servert nå holder nemlig ikke. Alternativet bør være å miste lisensen. Hvis ikke vil jeg tro flere supportergrupper går til felles oppkjøp av billetter på langsida neste år. Da ender det med sammenblanding av supportere og stor fare for uheldige situasjoner.

Til slutt skal det nevnes at Vålerenga gjorde en god figur i Tromsø. Vi var totalt overlegne i første omgang, men laget sliter med å score og serielederen raner til seg tre poeng. Tromsø er et antilag av værste sort som ikke ønsker å spille ball. Det får vi leve med. Det funka for Drillo i VM-kvalikene i 1994 og 1998, og det har funka for Tromsø i år; men til syvende og sist er det de spillende fotballagene som Brasil og Frankrike, som blir verdensmestere…

Comments are closed.