Kollektiv Kollaps

EngaSang

Tidlig mål i sekken, slapp innsats, høye skuldre og spillere som ikke veit hvor dem skal gjøre av seg…Ja, også var ikke akkurat tribunene stappfulle, men er det rart?

Av: Erling Rostvåg

Mange snakker om medgangssupportere osv, men jeg tror en mer fruktbar term er ”innsatssupportere”. Folk som gir opp og ikke gidder, når gutta på banen ikke ser ut som de vil. Folk som rett og slett forlanger noe tilbake i form av innsats. Vi tåler tap, men vi tåler ikke at 11 mann legger seg ned med ræva i været og venter på å bli rævkjørt. Derfor kommer ikke folk på kamp. Vi som står igjen er de samme som svarer på mail fra Nigeria; vi er vant til å gi noe uten å få annet enn ydmykelse tilbake.

På tribunen starta vi litt nølende, men ikke ræva. Akkurat i det jeg så vekk fra banen fordi noen fortalte meg at jeg skulle skrive denne kommentaren, putter Viking. Målet måtte jeg se i reprise på TV, men håpløsheten (som mål imot ut av ingenting ofte gir) fikk jeg kjenne på med en gang. Synes egentlig ikke dette målet preger tribunestemninga veldig, og det er positivt, det er først når laget svikter innsats- og planmessig at vi svikter. Dette er vel hovedsakelig i andre omgang, selv om det ikke var så mye festfotball i første heller.

Ettersom jeg kapitulerte til Gaza for noen sesonger siden, aner jeg ingenting om hva som foregikk på Vestbredden. Da er det greit å ha bekjente der som lufter glede og frustrasjon som kan brukes i denne kommentaren. Jeg siterer derfor ett par utdrag fra opplevelsen av Vestbredden i går:

” De siste sesongene har vestbredden forvandlet seg fra å være et massivt sangsentrum til å bli en pinlig affære”

”Man kan alltids klage over dårlige prestasjoner på banen, men er det egentlig en unnskyldning for ikke å synge? Klanen som helhet skal jo fremstå som ”Engas tolvte mann”, og alle spillere på et lag må yte optimalt for at kampene skal vinnes i fellesskap.”

”Kall meg gjerne feig, men nå forlater jeg det synkende skip. Resten av sesongen følges fra gaza, der alle sangglade bør befinne seg neste år.
Vi står SAMMEN, og kjemper, og vinner til slutt.”

Kanskje bør vi tenke litt på nytt når vi legger opp tribuneinndelinga til neste år?

Sitter å ser på tv2 og blir ikke akkurat i bedre humør av at Ivar Hoff skal mene noe om hva vi tenker som supportere (jævla klovn). På toppen av det hele presterer gjøken å mene at det ikke var 8000 mennesker på stadion fordi man da har telt med ubrukte sesongkort. Så vidt meg bekjent er Vålerenga og cluben i vest de to eneste laga i ligaen som IKKE teller på den måten. Ikke at 8000 er så bra, men jeg kjenner jeg blir voldsomt provosert når det står en klovn på tv’en min å ljuger meg opp i trynet.

Comments are closed.