En grei første hjemmekamp..

EngaSang

Personlig står jeg midt i colasvingen på felt F/G, og det kan godt tenkes at jeg blir lurt av stemningen på midten, kontra ut på sidene. Dog merket jeg at etter vi fikk en i hekken, så tapte vi oss en smule, som jo dessverre er typisk for oss de siste årene.. Noe vi bør klare å snu.

Av: Nimo Gasparini

Allikevel, ble i hvertfall klassikerene som “vi er enga”, “rellion”, “kom igjen enga”, “ja med humør” med flere holdt gående kampen gjennom. Den nye sangen satt ikke 100%, men til tider var det tendenser til at folk var med når det svingte som mest.

Etter rapporter fra folk som står på vestbredden var det et meget bra trøkk fra cola. Motsatt skal jeg ikke ljuge og si at det var fantastisk stemning, selv om jeg har opplevd langt verre. Syns at tendensene fra midten av vestbredden helt klart tilsier at 2007 blir et mye bedre år enn det forrige.

Men en ting det rett og slett må bli slutt på i colasvingen, er denne “hysj, nå synger miniklanen og vestbredden”. For det første mener jeg det er respektløst ovenfor miniklanen å slutte å synge når dem synger, som om den eneste måten de kan bli hørt er hvis vi holder kjeft.. For det andre er det bare teit å slutte å synge fordi noen andre gjør det, uavhengig om det er motstandere eller ei. Jeg hører miniklanen innimellom alle sangene våre, jeg. Og tenk dere hvordan det høres ut med “kom igjen enga” mellom bredden og miniklanen, mens colasvingen er godt igang med en annen sang. Hva skal motstanderne stille opp med? Den viktigste funksjonen til miniklanen, spesielt med tanke på plasseringen deres, er i mine øyne å gjøre livet surt for motstanderne. Jeg syns at noe av det kjipeste som fins er småunger i Tromsø som flyr rundt og hyler heia TIL, eller kids i Trondheim som slenger dritt fra 2.etasje eller få fingern fra drittunger på Hamar (ikke bare unger her) og andre bakgårdsplasser. Vi har en organisert gruppe med unger som synger sanger ved siden av bortefansen, det blir ikke bedre. La oss gi dem såpass cred at vi fortsetter som vanlig, så kan vi heller hylle dem etter match.

Så må man stikke den berømte finger´n i jorda og innse at dette var årets første hjemmekamp, hvor det alltid oppstår en smule forvirring i forhold til å finne sin plass på tribunen. Når man har faste felter så sier det seg selv at det tar litt tid å innrette seg, på midten av vestbredden er jo dette nytt av året. Gi det litt tid, så sitter stemninga. Når det gjelder øvre cola, så håper jeg tribunen er like stappa på de neste 12 hjemmekampene, for da er jeg overbevist om at vi kommer til å være helt overlegne vokalt uansett motstander. Cred også til folk som bruker flagg som blir lagt ut, jo flere flagg som blir brukt oftere, jo bedre.

Alt i alt, en helt grei første hjemmekamp på tribunen. Vi ses i bygda mellom alle fjellene til helga, der skal vi sette skRapet alvorlig på plass!

Sanggruppa v/Nimo Gasparini

Comments are closed.