SYNG DEG HES FOR VÅL`ENGA!

EngaSang

Vi er mange om dagen, også når vi er ute å ferdes i det ganske land. Det er stort sett bare positive sider ved å være mange, men syngemessig er det kanskje vanskeligere å være samstemte og unisone?

Av: Nimo Gasparini

På bortebane spesielt, hvor både jeg og mange jeg snakker med, merker problemene som oppstår når vi kommer mannsterke på forskjellige tribuner rundt omkring. Nå kan ikke alle seksjonene vi har blitt plassert på karakteriseres som tribuner, men det får bli en annen diskusjon.

Grunnen til at jeg nevner dette, er fordi det selvfølgelig også spiller inn på hvor bra vi er og kommer til å være fra tid til annen. Når vi står på ei slette, uten tak og ingen nevneverdig høydeforskjell, så blir det også vanskelig å skulle skape den stemninga og det volumet som vi er så kjente for. I tillegg hjelper det ikke at noen bruker borteturer som et fristed til å gjøre hva man vil, enten det er å bøtte nedpå med det man finner av fludium eller får utløp for det man måtte inneha av aggresjon.

Vær så snill og ikke glem det Klanen er tufta på, nemlig sang og stemning! Nå er vi mange flere enn den gangen, og nettopp derfor er det opp til oss alle å stille høyere krav til oss sjæl.

Til nye klansmenn og kvinner: Folk som tar initiativ er alltid fint. Men å starte riktige sanger til riktig tid på riktig måte er ikke enkelt, selv ikke for de som starter kamp etter kamp. Vent heller med å starte sanger til man er sikker på at de kommer til å funke. Kanskje litt vanskelig hvis man med hjelp av kong alkohol har skaffet seg en god porsjon med selvtillit? Hvis du absolutt skal starte allikevel, så ta til deg de signalene som kommer i etterkant eller når ingen henger seg på av forskjellige grunner.

Vi har nok av folk som drar i gang sanger og et av tiltakene som skal gjøres på de framtidige bortekampene, er å sperre av et lite område på seksjonene vi skal stå på, til sentrale sangstartere. Dette er for å sørge for at vi klarer å gi hvem som helst motstand på deres territorium. Organiseringa på hjemmebane er god, vi kan bli bedre der og. Men det er på bortebane forbedringspotensialet er størst, nå skal alle få merke at engas tolvte mann er tilbake i godt gammelt slag!

Comments are closed.