Overblikket: Sankt Hallvards menn ikke friskmeldt

I det vi trodde Sant Hallvards menn var friske og sykdomsfrie, og bare cruise inn 3 poeng mot Stjernen i Fredrikstad, ble vi minnet på at alt enda ikke er på stell denne sesongen.

For etter å ha filleristet henholdsvis Manglerud Star, (xxx) Knights og Lillehammer skulle det være grei skuring å bare hente 3 poeng i Stjernehallen. Og det så faktisk ut som dette skulle bli en walk in the park. I første periode eide Vålerenga kampen. Stjernen var ikke på høyde i noe tilfelle, og at det bare stod 0-1 på tavla var mer et under enn noe annet.

Så skjedde det noe i pausen.

For det Vålerenga som kom ut på isen igjen var et totalt fremmed lag. Det vil si, det var ikke fremmed, fordi laget var tilbake der det kavet nede i sumpa i starten av sesongen. Fra å eie kampen gikk man til å løpe(!) halsende etter pucken, gjerne to av gangen. De får gangene man fikk tak i pucken ble det i sum ikke etterfulgt av en pasning som satt der den skulle, og innsatsen var begredelig. Virkelig på bunn.

3-1 stod det etter 2. periode.

Hva skjedde?

Vi har én teori som vi tror på med høy grad av sikkerhet. La gå at Vålerenga i sum historisk sett spiller under middels gode 2.-perioder. Det er vi vant til, men ikke det vi så i går. Nei, vi er overbevist om at Sankt Hallvards menn i pausen innkasserte seiern, og bare skulle cruise gjennom de gjenstånde perioder.

Og vi er forbanna sikre på at vi har rett, fordi tilbake til 3. periode eide Vålerenga til dels kampen igjen. 3-4 stod det blutselig på klokka etter at Nicklas Bröms hade tatt ansvar med silkemyke scoringer. Bröms har ikke vært dårlig tidligere i sesongen, men nå gnistret det av svensken.

Men det holdt ikke, mot slutten perioden fikk Vålerenga Daniel Sørvik utvist, og Lou Dickenson fikk omsatt til 4-4 i spill 6 mot 4. Kampen gikk til forlengelse – som ble målløs, og det måtte straffer til.

Vel, den konkurransen vant Stjernen, og kapret dermed to poeng. Vålerenga stod igjen med den sure, råtne silda av ett poeng.

Og de kan bare skylde på seg selv.

Nå bør det bære rett hjem og trene straffer – for det var dårlige greier, helt forferdelig.

Vi skal gi oss der, hvis du vil lese mer om kampen i detalj, så var Klanen.No sin livedivisjon til stede, deres skriblerier kan du lese her.

God natt gode straffer, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.