Overblikket: Pausemusikk

Det er landslagspause, og overblikket bevilger seg en liten arbeidsferie, men vi kikker litt på tabellen og mimrer litt om nær nåtid før vi går helt i svart.

Sankt Hallvards menn tok landslagsferie på 6. plass på tabellen, med samme poengsum som Lillehammer (25 poeng), bare et nakkeskudds avstand til Storhamar (26 poeng), og litt lenger bak Frisk Asker (30 poeng). 4 kamper på 7 dager ga 10 av 12 mulige poeng, og det er ganske bra med tanke på den begredelige sesongstarten Vålerenga hadde.

La gå at to av lagene, de vi til sammen høstet 6 poeng fra, er skrotlagene alle slår; hengekampen mot (xxx) Knights, og Manglerud Star. Det er likevel 6 poeng, og Vålerenga viste i disse to kampene god arbeidsmoral  – og falt ikke for fristelsen av å ta lett på kampene.

Lett tok man heller ikke på kampen mot Lillehammer sist torsdag, og lilleputtene fra 11 mil nordover, litt vest og oppover ble regelrett nedsablet i Jordal Amfi. Lillehammer hadde absolutt ingenting å stille opp med, og den ene sure pucken Steffen Søberg måtte lirke ut fra bak seg kan ikke ses på som noe annet enn et arbeidsuhell. Lillehammer var (er) skrot.

«Taktiske» Tor Nilsen, trenergeneralmanagersportssjefadminstrerendedirektør i Lillehammer så hvor det bar og tok timeout allerede etter drøye 5 minutter av 1. periode. Det hjalp særdeles lite. Vålerenga raserte Lillehammer. Vi ønsker at Lillehammer gir «taktiske» Tor Nilsen livstidskontrakt. Nå.

Men uansett; takk gutta! Det varmet litt småfrosne hjerter ekstra med serier i den kampen.

Så kom kampen mot Stjernen, og vi kjente igjen Vålerenga. Ikke fra denne sesongen egentlig, men som en rød tråd som har spunnet seg inn i Vålerengas historie i moderne tid. Vålerenga har «alltid» spillt dårlige 2. perioder. Mot Stjernen var det helt forferdelig i denne perioden – men noe mer skal vi ikke rippe opp i den perioden, bare konstantere at hadde vi spillt en middelmådig 2. periode hadde vi vunnet den kampen.

Og derfor, etter 4 kamper på 7 dager ligger vi på 6. plass. Men vi gjentar assistenttrener Sven-Arild Olsen sine ord fra forrige uke; det er igjen 30 kamper (ved intervjutidspunktet), og vi ser ikke så nøye på tabellen. Fritt omskrevet.

Overblikket er plutselig tilbake. I gode og i (v)onde dager.

God natt «taktiske» Tor Nilsen, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.