Champions Hockey League: Surt tap på Jordal

Vålerenga-Vienna Capitals 1-2 Det er fortærende. Vålerenga er helt på høyden og ofte bedre enn laget fra Wien. Likevel sitter vi igjen med ingenting.

Tekst:Feite Frode og EspenB

Vi var riktignok veldig tynt besatt i dag, med Ask, Salsten, Espeland, Bräck, Juell og Oppøyen ute med skade.

Vi hadde tre rekker som bytta. Capitals stilte med fire rekker. Det ble avgjørende mot slutten av kampen. Likevel stod gutta godt hele kampen i gjennom. Vi er ingen kasteball i europeisk målestokk. Lørdag er det Zürich som gjester Jordal. Vålerengas mål ble scoret av Alexander Bonsaksen etter en pasning med kremtopp fra Sørvik. Det var rein skjær magi og verdt inngangspenga aleine.

Vi håper litt flere enn de som tok turen i dag finner veien hit på lørdag. Kamstart 14:30. Det er digg med hockey igjen!

Begge keeperne ble kåret til sine lags beste spillere.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er over. Det ble 1-2.

Vålerenga tar ut keeper og spiller 6 mot 4 på slutten, men vi klarer ikke å skape noe.Veldig slitne spillere!

18.24: 2+10 min Vienna. Lakos for takling bakfra. Stygg takling på Gunnarson.

2 minutter igjen av kampen nå og det er dropp i Viennas sone. Vålerenga begynner å se skikkelig slitne ut. Shampo tar da timeout, så de beste spillerne våre kan hvile litt før de siste to minuttene. Kom igjen!

5 minutter igjen og stillingen er fortsatt 1-2. Spillet bølger i øyeblikket frem og tilbake uten at noen lag skaper noe særlig. Ser ut som om Enga foreløpig ikke klarer å sette inn en skikkelig sluttspurt.

10.47: 2 min Vålerenga. Lyngset for hekting.

Kjempesjanse for Vål’enga etter drøye ti minutter. Det er Jonas Knutsen som får pucken rett foran mål, men vi klarer heller ikke nå å score.

8.42. 1-2. Så jævla forsmedelig! Enga har fortsatt å styre kampen i 3 . periode, men det er bønda fra Wien som scorer. Scoringen kom helt ut aav ingenting. Puschnik var målscorer.

Helt på slutten av overtallsspillet setter Enga pucken i tverrliggeren, men dessverre spretter pucken ut igjen.

3.07: 2 min Vienna. Peter for slashing.

Andre periode:

2. periode er over med stillingen 1-1. Dette må sies å være et særdeles flatterende resultat, da Vålerenga har vært det klart beste laget i kampen så langt. Vi fikk tre overtallsspill på slutten av perioden, men vi klarer dessverre ikke å utnytte noen av dem. Delvis er dette på grunn av Vålerengas klassisk svake power play, men et par av overtallsperiodene var faktisk ganske så gode rent spillemessig. Problemet er bare at vi ikke har fått pucken i mål på sjansene og det holder dessverre ikke på dette nivået. Det som kommer til å bli spennende i tredje periode er hvor slitne Vålerenga har blitt, ettersom vi spiller med tre rekker mot Viennas fire. Det blir uansett enda viktigere enn tidligere i kampen å score på sjansene, da man kan se for seg at Vienna kommer mer med i kampen etterhvert som Enga b.ir mer slitne. Spennende blir det i hvert fall! Skuddstatistikk 2. periode: 7-5.

17.29: 2 min Vienna. Sciechel for å forsinke spillet. 30 sekunder 5  mot 3.

16.02: 2 min Vienna. Naglich for slashing.

14.13: 2 min Vienna. Foucaul for high sticking.

9.35: 1-1. Faen! Enga har vært på etterskudd de siste minuttene og ble til slutt straffet med scoring imot. Veldig billig scoring eter svakt forsvarsspill. Målscorer var Kris Foucaul.

4.47: 1-0! Endelig satt scoringen! Alexander Bonsaksen knaller pucken i mål fra skrått hold etter en kjempepasning fra Daniel Sørvik! Yess!!

1.57: 2 min Vålerenga. Gunnarson for slashing.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 0-0. At Vålerenga ikke har klart å score i første periode er et under! Vi har hatt et halvt dusin store sjanser, som vi dessverre ikke har klart å score på. Viennas keeper Zaba vært uslåelig i denne perioden. Forhåpentligvis klarer våre iskrigere å finne ut av ham utover i kampen. Generelt sett har Engas unge lag imponert i første periode. Vi stiller med en tynn stall i dag også, i en kamp hvor Morten Ask må stå over på grunn av skade. Klarer Vålerenga å følge opp første periode de neste periodene, kommer dette uansett til å gå bra. En svært god start fra Enga, som bare mangler det viktige ledermålet. Skuddstatistikk 1. periode: 13-7.

16.05: 2 min Vienna. Rotter(!) for slashing

Kjempesjanse for Vål’enga i power play. Broems skyter en one-timer som går borti keeper og triller langs streken uten å gå inn. For en mulighet!

14.17: 2 min Vienna. Fraser for holding.

11.18: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for roughing. Billig utvisning, dømt av Hamar-Hansen.

Enga fortsetter å rade opp sjanser, men får ikke satt pucken i mål. Ny dobbeltsjanse nylig. Nå må vi score på sjansene våre!

Også Lindstrøm forsøker seg mot keeper Zaba, men sistnevnte vinner igjen.

Ny fin mulighet for Vålerenga etter seks minutter. Det er Thomas Olsen som tar ned pucken fint på tennis og skyter like utenfor. Bra start av Enga.

En bra sjanse for Vålerenga etter drøye to minutter. Godt skudd fra  Stene, men wienern er på pucken og styrer den utenfor.

Pucken er droppet for vår første hjemmekamp i CHL. Kom igjen Enga!

Vi  har en historisk begivenhet på Jordal i kveld. CHL-premieren på hjemmebane er en milepæl i Vålerenga Hockey.