Viking – Vålerenga 5-5

Scorer du fem mål borte har du med deg 3 poeng hjem. Denne kampen er unntaket som bekrefter den regelen. Det er kanskje den mest innholdsrike kampen i tippeligaen noensinne. 10 mål, hattrick, opphentinger av en annen verden og – dessverre for oss – poengdeling.

Tekst: Esten O`Herreminhatt// Foto: Vif-fotball.no

Jeg er lamslått, jeg er sliten og helt tom i hodet. Jeg veit ikke hvor jeg skal begynne engang, så enorme er inntrykkene rett etter kampslutt.. Jeg begynner med starten, det er greiest det.

Vålerenga var effektive og leda 2- 0 etter 38 minutter, og det mot spillets gang. Simon Larsen og Kjartansson satt måla i første omgang. Viking hadde kula mest i stort sett hele omgangen, men kom seg ikke til ordentlige avslutninger før rett før pause. Da får de pirka inn kula på en corner og vi går til pause med ledelse 2-1

Andreomgangen utvikler seg som andreomganger i fotballkamper pleier å gjøre helt til det er spilt 56 minutter. Resten av omgangen er sjukehus og terninglast 6 for alle nøytrale tilskuere. (Det er synd denne kampen gikk på Cmore, en kanal ingen bryr seg om og dermed ikke gidder å betale for.)

I det 56. minutt scora Viking og utligna til 2-2. Så passerte vi 60 minutter og Kjartansson satt et utsøkt skudd fra 18 meter utagbart i hjørnet til Østbø og vi var oppe i 2-3. To minutter seinere kom vår unge og nyinnvidde målmaskin Zahid alene med keeper etter en pasning med kremtopp fra Grindheim.  Zahid feila ikke og vi leda 2-4.  To minutter senere var Zahid tilrettelegger og Kjartansson scora sitt tredje for kvelden og noterte seg for hattrick. Vi scora tre mål på sju minutter, leda 2-5 og  kampen var i realiteten over. Resten av omgangen var en rein transportetappe. Eller burde være, men neida, denne omgangen hadde mer på lager. Mye mer, dessverre.

Viking bytta inn Vidar Nisja og han takka for tilliten med to scoringer på 8 minutter. 2-5 hadde blitt til 3-5 og 4-5. Galskap selvsagt, og det kom mer. Etter 89 minutter satt dem faen meg en scoring til og det står utrolige 5-5. I den perioden hagla sjansene rundt Langer`n men også vi var frampå en gang eller to.

Så fulgte fem minutter med overtid der det ikke scores, overraskende nok. Skjerven blåste i fløyta si for siste gang den kvelden og hockeyresultatet 5-5 raste inn i historiebøkene med 7 mål i andre omgang. Sju mål!

Sjøl er jeg skuffa over at vi slipper dem inn i kampen på 2-5, men sånn er det. Bortepoeng er fint, og vi skulle hatt med alle tre hjem, Når det er sagt er jeg sjeleglad for at jeg fikk oppleve det som må være den sykeste andreomgangen i tippeligaen noensinne.

Under følger vårt livereferat.. Scroll deg helt nederst så får du kampen fra begynnelsen.

2. omgang:

Det er over! Det ble 5-5 i Stavanger. Jeg kommer med oppsummering, men må få summe meg litt sjøl først. Skuffa nå.

Langer redda med kølla og bærer preg av det. Alle vi gutta veit hvor vondt det gjør

Kjemperedning av Langer og Vikingspiller setter returen utenfor på åpent mål.

Viking valser over Enga. Minuttet igjen

90 Zahid med skudd utenfor og Viking med like stor sjanse sekunder etterpå.

Det er lagt til 5 min og vi er 3 min inne i overtiden

89 5-5 Faen ass.

88 Vålerenga kommer seg nesten ikke ut av egen 16-meter.

87 Vikingskudd via Engaspiler til corner. Stor sjanse på den men ingen mål. Heldigvis!

87 Viking med dobbeltsjanse. En i stanga og så skudd rett over. Jeg dævver!

86 Ørnen snakker på seg gult kort.

85 Viking med skudd rett over.

83 Vidar Nisja scorer igjen og det står 4-5.

82 Viking vil ha straffe, men Skjerven vinker spillet videre.

79. Store sjaser til begge lag, og nå ligger Simon Larsen nede med skade. Ser ut til å gå bra. Vålerenga har brukt opp alle byttene sine, så det MÅ gå bra!

75 Viking reduserer til 3-5. Dette er sjukehus. 8 mål nå og det er kvarteret igjen pluss overtid. Skulle ønske det var time out i fotball.

Om referenten faller litt ut nå er det fordi han sitter med henda over hodet og jubler. Jeg kan ikke noe for det!

70. Viking med halvsjanse. Tilbakespill kaller vi sånt på Vålerenga.

69. Viking foretar alle tre byttene sine på likt. Det kommer ikke til å hjelpe en dritt. Derre vinner vi!

67: MÅÅÅÅL! IGJEN! 2-5! Zahid til Ørnen og ørnen har putta hattrick!

65 MÅÅÅÅL!!! 2-4! Zahid gjør det! Spilles gjennom av Grindheim og Ghayas setter lett kula sikkert til side for Østbø.

60 MÅÅÅL! 2-3 Ørnen setter et langskudd med kirurgisk presisjon fra 18 meter og er oppe i 17 pinner! Jaaadaaaa!!!

59 Diego Calvo inn på venstre kant

59 Trippelsjanse til Vålerenga, Ørnen treffer stanga men linjemann vinker for offside på sjanse nr 2.

56 Thioune dæljer i vei et skudd fra 25 meter. Det treffer innsiden av stanga og går inn. Det står 2-2.

52. Vålerenga sliter med å komme inn i kampen. Heldigvis er ikke Viking altfor heite på grøten.

48 Høegh er ferdig for dagen Alex Mathisen er på vei inn. Regner med at Gunnarsson tar midtstopperplassen og Alex glir inn i venstreback-rollen.

46. Høegh ligger nede etter å ha klaska bakhodet i gresset etter en duell. Ser litt ruskete ut, men er oppe igjen.

Daniel «for han har hele verden i sin hånd» Fredheim Holm har gikk ut i pausen. Inn kom den levende legenden Morten «på landslaget» Berre!

Kula ruller. Vi er 45+ fra tre nye poeng. Kom igjen Enga!

1. omgang:

Det er pause på Jåttåpåttå. Vålerenga leder 2-1 etter å ha vært effektivite på de få sjansene sine. Alle tre måla har kommet på dødball, for dere som teller slikt.

43 Langer`n fister en headding over. Ny corner og Sigurdsson reduserer til 1-2. Var det angrep på keeper?

Jonevret – Vikings trener – ser ut som om han har solgt smør og ikke fått betalt. Referenten ler hjertelig!

42 Corner til Viking. Igjen. Resultatløs igjen.

38 MÅÅÅÅL!!! 0-2 Ørnen scorer på corner etter litt klabb og babb i feltet. Ørnen er nå oppe i 16 kasser! For en mann!

35 Stor sjanse til Viking. Gost innlegg gir  De Lanney muligheten til å headde. Heldigvis bommer han på mål.

32 Skjerven gir Heltne Nilsen gult kort for takling av Thione.

31 Corner til Vålerenga. Fredheim Holm får skyte fra 16 meter men treffer ikke mellom stengene. Stor sjanse!

28 Fine kombinasjoner på Vålerengas venstrekant gir innlegg til Ørnen, men han klarer ikke å sette kula.

26. Ny corner til Viking og Langer`n får seg en smell i en duell og får frispark.. Han reiser seg selvsagt, han speller på Vålerenga!

25 De først 25 minuttene har gitt Vålerenga 1 snanse og Viking en halvsjanse. Vi satt sjansa vår og leder dermed 1-0. 100% uttelling er fett selv om jeg kunne tenke meg noen flere sjanser til gutta våre..

21. Ny corner til Viking.Den klarer de ikke å få inn på banen en gang.

19: Corner til Viking. Resultatløs igjen. Hvorfor gidder dem?

17 Resultatløs corner til Viking.

15 Halvsjanse til Viking, men kula går uttafor.

14 En vikingbonde gjennom alene, men Langer `n er fint ute og stopper forsøket.

13 min. Viking får ikke låne kula lenger.

Rekdal  lot Rasmus hvile og ga Stengel sjansen fra start i dag. Det har allerede resultert i ett mål. Trenergjerninga til Rekdal er i verdensklasse så langt!

8 min MÅÅÅL!! 0-1 Stengel til Simon Larsen og Larsen setter kula enkelt i mål med pannebrasken!

7 min Gult kort til Viking. Danielsen prøver å drepe Zahid

Klanen herjer på tribunen. Ikke så rart. Hjemmesupportera er kjent fir å være av den stille og inneslutta typen.

06 Corner til Viking. Den er resultatløs.

05 Viking har kula mest, men skaper ingenting. Ikke vi heller, forøvrig.

02 min. Krigen står om midtbanen, og ingen har festa grepet ennå.

Kampen er i gang! For seier og verdensherredømme – kom igjen Enga!

———————————————————————————

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL
Assistentdommer 1: Kim André Johnsen, Enebakk
Assistentdommer 2: Hans Christian Stormoen, Årstad IL
4. dommer: Ole Gya, Helleland IL

Før kampen

Vålerenga må vinne for å holde følge med topplaga, Viking må vinne for å henge seg på dem. Mye står på spill og begge laga kommer med seier i forrige runde.

Vålerengas lag mot Viking kl. 18.00: Langer – Gunnarsson, Larsen, Høgh, Kristiansen – Grindheim, Heltne Nilsen, Stengel – Fredheim Holm, Kjartansson og Zahid.