Espen Knutsen leverte varene på Vålerenga Vertshus!

Multimedieverden har inntatt Vålerenga. Espen Knutsen har vist oss veien videre og latt oss se tilbake til Apeberget og Klanens brokete historie gjennom mange år. 

Tekst: EspenB // foto: EspenB


Klokka er 14:56 og Klanen.no er på plass på Verthuset. Vi venter i spenning på at showet til Espen Knutsen skal ta til. Vi aner ikke hva vi går til, bortsett fra at det er et multimediashow med tittelen KLANEN, veien sannheten og livet. Undertittelen er Norsk Supporterhistorie.

Det viser seg  at Oslo Nye er godt representert, og de skal  hale inspirasjon til teaterstykket NESTE KAMP som settes opp 7 september i år. Veldig tilrettelagt for dem. Innføring i supporterkultur og Klanshistorie for almuen.

Det er jævlig interessant for supportere også, Espen er nemlig en oppegående, intelligent og velformulert kar. Her er mye å lære for noen og enhver. Spesielt om du er ny blant oss.

Knutsen sier at det er Ultras i lokalet, hvorpå flere fra Oslo Nye ser seg bekymra rundt. Det er åpenbart at de trenger opplæring. Det får de. Ultras, casuals, Isko Boys, Sirkus og juletrær gjennomgåes på en god måte. Han høster stor applaus når han sier at NFF er et mye større problem i Norge enn casuals.

God jobb av Espen.

Spørsmål og svar-seansen etterpå er veldig, veldig bra. Det er friske spørsmål og modige svar. Det er tydelig at Oslo Nye vil ha en mest mulig riktig forestilling og at Klanens innspill er viktig for dem.

Toppen av kransekaka er historien til skuespiller og Vålerengasupporter Jon Van Tidemand. Han var grunnet studier oppe i Nord-Trøndelag 2008 og  fikk muligheten til å  overvære klassikeren Steinkjer-Vålerenga 2 på sagnomsuste Guldbergaunet. (Sier ikke Guldbergaunet deg noe sjekk hva som skjedde der i 1965..)

Han var naturlig nok den eneste VIF-supporteren og Steinkjer stilte med over 300 mann.

En mann mot 300.

Han hadde i forkant fyra godt opp med karsk og en pose øl, og hadde med seg ghettoblasteren sin full av Vålerengasanger. Han sang sin kjærlighet for klubben  i sitt hjerte og  kunne lese i trønderavisa dagen etter: «En, enslig VIF-supporter knuste over 300 hjemmesupportere i «kampen» om tribunen. Vel var det kaldt på Guldbergaunet, men hjemmesupporterne var usedvanlig bleke.»

Han sang egenhendig ut 300 mann!

Klanen.no vet det er sant, han hadde med avisutklippet til Vertshuset!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.