Fugler uten fjær – bøfler i lånte klær

Det finnes to små ubetydelige togstasjoner øst for Oslo. De heter Lillestrøm og Lørenskog. Vår mann Skog forteller deg hvor stakkarslige de er når de forsøker å slå pjaltene sine sammen.

Tekst: Skog


Nå har vi nok engang vært vitne til en nedsabling av stusselige Lørenskog i Get-ligaen. Akkurat det i seg selv er ikke noe nytt. Det er heller ikke noe nytt at det er masse bøfler i forkledning på tribunen.

Med medbragt tromme drar de sang etter sang om Vålerenga, og innimellom noen om hjemmelaget. Det er LSK-sanger omgjort for anledningen. Man kan trygt si at Vålerenga Hockey-fans kanskje har et anspent forhold til Lørenskog.

Strategien deres for å bygge opp et lag har vært å ikke bare stable et brukbart lag på beina selv, men å ramme Vålerenga både på spiller og trenersiden. At det ikke gikk bør ikke overraske noen. De har tross alt bygget seg et lag bestående utelukkende av horer, judaser og svikere, så at de gang på gang blir gruset av kjekke gutter som går i krigen er som forventet. Men dette med bøflene er litt fascinerende.

Tenk over dette Vålerenga-fans: Hvor syk må du være for å reise til en annen kommune og se en annen idrett bare for å få utløp for det sjuke komplekset ditt? For å få utløp for en verkebyll som er opphopet inni hodet vinteren igjennom. Kunne dere noensinne reist ut av byen for å se en helt annen klubb spille en helt annen idrett mot LSK?

Altså, hvis den såkalte sportsklubben hadde bedrevet noen andre idretter da. Selvsagt gjør de ikke det. Vi koser oss på La Manga med tanga, vi raider Norges ishaller, vi går til og med på klisterball og sprettball. De spygule ved reaktoren på Kjeller – de har ingenting annet å foreta seg enn å prostituere seg til en sjelløs og historieløs ishockeyklubb med hjemmebane i et kjøpesenter. Der blir de blir lokket med billige billetter så de kan møte opp i Lørenskog-farger bare for å slenge dritt mot oss – farger som er like de vi har forøvrig.

Det vi ser her folkens, er desperasjon. Desperasjon fra bøffelberget, men også desperasjon fra Lørenskog som håper å kunne bygge opp et derby ved å importere både spillere og tilskuere.

Hvordan skal vi Vålerenga-fans forholde oss til det? Jeg mener vi skal si «sorry, stell dere i kø». Vålerenga har hatt mange rivaler opp igjennom årene, de har kommet og gått. Det er ikke før vi tar noen seriøst at de får en standsmessig posisjon i norsk hockey. Med andre ord er det VI som bestemmer om Lørenskog skal fortsette å være en parentes eller ikke. Og da bør de komme med noe bedre enn æreløse spillere og fans med fritidsproblemer. Fans fra en fotballklubb vi driter i vinteren igjennom, og ser ned på sommeren igjennom.

Det beste er å bare dra dit, vinne og dra igjen. Tie dem i hjel. Så kan de komme tilbake seinere når de har noe bedre å prøve seg med.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.