Vålerenga vant toppkampen

Vålerenga vant full fortjent 4-3 over Stavanger i en svært underholdende og god hockeykamp på Jordal i kveld! Enga øker dermed ledelsen i Get-ligaen til 5 poeng. Steffen Thoresen avgjør kampen med sin overtallsscoring 5 minutter før full tid. Vålerenga var igjen tilbake på det nivået som kreves for at de skal kunne vinne serien i år.

Tekst: Frodo // foto: krusesfoto.smugmug.com/

Kampen sett under ett var det ingen tvil om at Vålerenga var det beste laget på Jordal i kveld. 1. periode var svært jevn, men etterhvert som kampen sdkrider frem tar Enga mer og mer over. Innsatsen til gutta var upåklagelig og da er vi svært vanskelige å slå. Donati-gutta var som vanlig gode, men i dag står også resten av laget frem. Sondre Olden ble forøvrig kåret til Vålerengas beste. Stavnger viser seg forøvrig som et svært usympatisk lag, med masse dritt etter hver avblåsning og flere stygge taklinger. Nagel er som vanlig i egen klasse når det gjelder svinete oppførsel. Uansett en strålende kveld på Jordal! 

Under følger vårt livereferat


3. periode:

Enga vinner 4-3!

16:21: Utvisning Vålerenga. Gunnarson 2 min for tripping. Enga tar time out.

14:59: 4-3! Endelig scoring i power play! Steffen Thoresen scorer på pasning fra Tyler Donati og Sørvik.

13:43: Utvisning Stavanger. Kissel 2 min for holding. Ny soleklar utvisning på bortelaget.

13:05: Utvisning Stavanger. Strandfeldt for tripping. Han må unngjelde for at dommerne overser soleklar Stavanger-utvisning sekunder før.

12:41: Utvisning Vålerenga. Gunnarson 2 min for ?????. Totalt dommerskandale! Nå er dommerne i ferd med å forsøke å vende kampen til Stavangers fordel.

10:12: Utvisning Stavanger. Sveum 2 min for slashing.

8:11: 3-3. Selvsagt scorer Stavanger i det total ufortjente power playet de ble tildelt. Visstnok Kunes som scorer. Dommerne får en klar assist dog…

6:24: Utvisning Vålerenga. Espeland 2 min for interference. Helt utrolig dømming! Soleklar filming av Lorentzen. Veldig svakt av dommerne!

5:30: Stavanger har lagt litt press på Vålerenga i begynnelsen av 3. periode, men har ikke skapt særlig med sjanser. Enga har derimot hatt et par farligheter signert brødrene Donati.

Siste periode er i gang. Kom igjen Enga!

2. periode:

Perioden ebber ut med stillingen 3-2 til Vålerenga. Enga er det klart dominerende laget i 2. periode, men Stavanger er farlige på kontringer. Søberg har derfor måttet gjøre et par meget bra redninger. I hovedsak er det likevel Enga som er det førende laget. Med en akseptabel uttelling i overtallsspill hadde Vålerenga avgjort denne kampen for lenge, lenge siden. Så lenge begge lag har like mange spillere på isen er Enga totalt dominerende.

16:58: Follestad Johansen setter pucken i tverrliggeren. Endelig en skikkelig sjanse fra Enga i overtall i hvert fall.

16.01: Utvisning Stavanger. Solberg (igjen) 2 min for en stygg crosschecking. Slapp velidg billig unna der.

13:40: Utvisning Stavanger. Dahl Andersen 2 min for å forsinke spillet.

10:40: Utvisning Stavanger. Lorentzen 2 min for holding. Dessverre ser det ikke ut til at Enga har dagen i overtall i dag heller…

8:43: Utvisning Stavanger. Kunes 2 min for slashing etter at Enga har kjørt STavanger skikkelig et par minutter.

5:24: Utvisning Stavanger. Solberg 2 min for holding.

3:05: 3-2! Justin Donati gir Vålerenga ledelsen igjen! Flott scoring på pasning fra Sørvik og Espeland.

Perioden er i gang!

1. periode:

Stillingen etter første periode er 2-2. Perioden har vært svært fartsfylt, jevn og begivenhetsrik. Rett og slett en god periode rent hockeymessig! At stillingen er uavgjort er det ikke noe å si på, men Stavanger kan prise seg lykkelige over åndsfjerne dommere, som har sett mellom fingrene på flere klare utvisningerpå bortelaget. Skuddstatistikk: 6-12

19:29: Utvisning Vålerenga. Thoresen får 2 min for slashing. Håpløs utvisning!

17:53: Utvisning Stavanger. Solberg 2 min for interference. Tryner deretter inn i utvisningsboksen. Hilarious!

14:14: Utvisning Stavanger. En bonde 2 min for slashing. Skulle ha vært straffe! Thoresen var helt på blank.

12:54: 2-2. Stavanger scorer på en skikkelig ping-pong scoring som havner oppe i Søbergs hjørne. Flaks!

10:59: 2-1! Vålerenga går opp i ledelsen ved Daniel Sørvik på et skudd som endrer retning. Pasning fra Sondre Olden. Litt heldig scoring, men så deilig!

Etter halvspilt periode er stillingen 1-1. Åpningen på kampen har vært svært fartsfylt med flere hendelser. Detter lover bra for fortsettelsen!

5:43: Utvisning Stavanger 2. min for farlig spill med høy kølle.

5:22: 1-1! Justin Donati scorer etter en herlig pass fra bror Tyler Donati (pluss Garlock) rett etter at Enga ble fulltallige. Meget viktig scoring!

3:06.Utvisning Vålerenga. Follestad Johansen 2 min for slashing.

2:28: 0-1. Stavanger scorer på det første skuddet på mål i kampen. Nagel vinner pucken bak Engas bur og scorer på en backhand…

Kampen er i gang. Kom igjen Enga!

Før kampen

Vålerenga tar i kveld imot Stavanger til et virkelig toppoppgjør på Jordal! Før kampen ligger Oslos stolthet to poeng foran siddisene. Kveldens oppgjør er derfor helt avgjørende for hvem som vil være på tabelltoppen etter runden. Enga har også mulighet, med seier i kveld, til å skaffe deg en luke ned til den nærmeste rivalen. Vålerenga har vært i varierende form den siste tiden, men mot Stavanger kreves det at laget igjen er tilbake på sitt beste. Enga stort sett hatt et godt tak på Stavanger på Jordal og vi satser på at de fortsetter med det i kveld. Uansett er det duket for en riktig «rysare» kl. 19.00 på Jordal!

Se tidligere sak her.


 

Billettinformasjon til Vålerengas kamper på Jordal finner du her.

Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!

 

Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!

Comments are closed.