Vålerenga knuste Storhamar!

Det var ti minutter med kamp, og femti minutter med overkjøring på Jordal i kveld! Vålerenga viste seg som en verdig serieleder, og kunne enkelt befeste posisjonen etter storspill mot et sjanseløst Storhamar.

Enga begynte famlende og fikk en i trynet allerede etter et drøyt minutt. Hjemmelaget klarte heller ikke å løfte spillet skikkelig før halvspilt periode. Derifra og ut perioden var det derimot kun ett lag i rinken! Etter utligningen fortsatte Enga å skape sjanser, og fikk utteling to ganger til.

Cato Cocozza spilte en god kamp.

Enga er suverent det beste laget i 2.  periode og vinner skuddstatistikken 14-6. Vi kunne helt klart fort puttet på flere mål enn de to vi fikk, men kampen ble i realiteten avgjort i perioden, som kanskje var sesongbeste!

I tredje periode spikrer vi kista godt igjen, og setter to mål til!

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

Kampen ender 7-1! Skuddstatistikk siste periode: 14-7.

2.35: 7-1! Møøøøøøøhh! Vålerenga fullfører ydmykelsen av Storhamar! Jørgen Karterud scorer på pasning fra Sondre Olden og Magnus Hoff.

Follestad Johansen byr opp til dans!

7.42: 2 min Storhamar. Marts for roughing.

7.42: 2. min Vålerenga. Follestad Johansen for roughing

7.42: Ampert på Jordal etter en forferdelig grisetakling fra en bonde. Dommerne ser som vanlig ingenting (er det ikke to av dem nå?)! Klanen er nå i form og erter på seg avløserne på motsatt side!

8.29: Skudd i tverrligger av Sørvik. Stemningen på Jordal er forøvrig nå strålende!

Vålerenga rir unna undertallet med godt over ett minutt 3 mot 5. Strålende undettalls- og keeperspill! Klanen og Jordal-publikummet står nå oppreist og hyllerr laget. Øl og vold!

12.56: 2 min. Vålerenga. Hollstedt 2 min for slashing. Billig utvisning!

13.38: 2 min. Vålerenga. Hilt Jørgensen for tripping.

16.10: 2 min. Storhamar. Løkken Østby for slashing. Enga 5 mot 3 i 32 sekunder.

17.38: 2 min. Storhamar. Saxerud Danielsen for krysstakling.

19.16: 6-1! Lekestue! Hans Kristian Hollstedt scorer på pasning fra Tyler og Justin Donati. Storhamar henger rett og slett ikke med når Donati-brødrene setter fart!

20:00 Tredje periode er i gang.

Andre periode

Stillingen er 5-1 etter 2. periode. Alt i alt en veldig god periode fra Vålerenga! Enga er suverent det beste laget i 2.  periode og vinner skuddstatistikken 14-6. Vi kunne helt klart fort puttet på flere mål enn de to vi fikk, men laget ser ut til å være kvikke på skøytene for dagen. Bønda henger i hvert fall ikke med!

3.43: 5-1! Nok et strålende mål fra Vål’enga! Steffen Thoresen scorer mot gamle lagkamerater på pasning fra Hilt Jørgensen og Sondre Olden. Bønda ble lurt opp i pølseboden!

4.49: Enga klarer ikke å score i overtallet. Skaper et par muligheter uten det helt store spillet.

6.57: 2 min. Storhamar. Mats Mostue for tripping.

Etter halvspilt 2. periode er stillingen 4-1.  Enga har vært det beste laget denne perioden også, men Storhamar har etterhvert kommet noe mere mer.

12.19: Enga har fullt lag. Bønda hadde et par halvstore halvsjanser…

14.19: 2 min. Enga. Filip Gunnarson for hekting.

17.20: Kjempesjanse for Cato Cocozza, men Hestmann gjør en veldig god redning.

19.14: 4-1! Tyler Donati scorer etter en fantastisk prestasjon!  Assist fra Hollstedt og bror Justin.

20.00: Andre periode er i gang på Jordal.

Første periode

Det står 3-1 til Vålerenga etter 1. periode. Enga begynte famlende og fikk en i trynet allerede etter et drøyt minutt. Hjemmelaget klarte heller ikke å løfte spillet skikkelig før ca. halvspilt periode. Derifra og ut perioden var det derimot kun ett lag i rinken! Etter utligningen fortsatt Enga å skape sjanser og fikk utteling to ganger til. 3-1 gir, etter vårt objektive blikk, et riktig bilde av første periode. Skuddstatistikk: 10-6

1.30: Steffen Thoresen og en bonde får to minutter for «roughing». De var dog knapt borti hverandre…

1.53: 3-1! Kjempespill av Vålerenga! Cocozza scorer på pasning fra Fredrik Csisar og Ryan Garlock. Strålende angrep!

2.16: En grå Golf er feilparkert ved Jordal. Klanen.no tar gjerne inn tips i saken…

4.38: 2-1 til Enga! Nå skjer det ting på Jordal! Garlock scorer på pasning fra Fredrik Csisar og Cato Cocozza etter at Enga vinner pucken i midtsonen.

6.29: 1-1!  Justin Donati scorer i power play på pasning fra Stefan Espeland og Tyler Donati. Enga får utteling i power play umiddelbart!

6.44: Eirik Skadsdammen får to minutter for hekting.

Speaker spiller for øvrig Rock The Night av Europe. Antagelig i anledning fredsprisen.

Åtte minutter er spilt av kampen. Vålerenga har ikke hatt noen store muligheter til utligning

18:34 0-1. Børresen (Borjesson). En dårlig start!

20:00 Kampen er i gang

Serieleder Vålerenga tar imot sjuendeplasserte Storhamar, men tabellplassering betyr ingen ting når gamle fiender møtes. Dette er årets andre oppgjør mot Storhamar, det første endte 2-5 på Hamar – en kamp som ble avgjort med tre Vålerengamål i tredje periode.

Dragons.no kan melde at Martin Blakseth Huse og Christian Larriveè ikke er klare for spill ennå, og spesielt sistnevnte  er en viktig mann for «dragene». Storhamar har uansett spillere på isen å se opp for. På toppen av poengstatistikken finner vi 4 Nathan Martz (CAN) og veteranen 18 Pål Johnsen (FLASS), som begge har seks mål og sju assists – 13 poeng.

På tilsvarende statistikk for Vålerenga finner vi brødrene Donati på topp, Tyler med 16 (4+12) og Justin med 13 (8+5).

Pucken droppes 1830, billettinformasjon finner du her.

Liveoppdateringen starter når pucken droppes!