Fortjent og viktig seier på Jordal

Vålerenga – Frisk/Asker 3-0  Det var ulidelig spennende på Jordal i kveld. Vålerenga begynte kampen desidert best og feide over laget fra Asker. Midtperioden var jevn og sisteperioden ga klar Vålerengadominans. Det holdt til seier og det står 1-1 i kamper i kvarten.

Tekst: FeiteFrode & EspenB

I første periode var Vålerenga totalt overlegne helt uten at det vistes i målprotokollen. Skuddstatistikken endte 15-5 og Frisk skapte svært lite. Andre periode var mye jevnere, men ga oss likevel en scoring. Periodens h      øydepunkt er Sondre Oldens skudd i krysset i powerplay. (Lindstrøm). Skuddstatistikk 10-11

Tredje periode var vår hele veien, men det tok likevel kvarteret før Andreas Stene satt 2-0 (Lindstrøm, Ask) Tre minutter senere var Tobias Lindstrøm frempå og satt 3-0 (Olden, Espeland).

Dagens VIF-gutt ble Sondre Olden.

Vi bringer balanse i regnskapet og det står 1-1 etter to kamper i best av sju-serien. Vålerenga vinner skuddstatistikken 44-27. Neste kamp er i Askerhallen på tirsdag og vi oppfordrer alle til å ta turen for å støtte laget.

Under følger vårt livereferat:

3. periode:

Kamper er over, Vi vant 3-0! 1-1 i kamper.

18.50: 2 min Frisk. Svinet Kåsastøl for roughing.

18.16: 3-0! Tobias Lindstrøm får en fin pasning fra Olden. Han avanserer litt og knaller pucken i mål! Assist også til Espeland.

15.22: 2-0! Andreas Stene scorer på en onetimer! Pasning fra Linfstrøm og Ask.

Dommerne overser flere klare utvisninger på Frisk-spillere nå. Det er tydelig at de ønsker å bevare spenningen.

Drøyt halvveis i perioden nå og kampen vipper. Fortsatt har Vålerenga mest puckinnehav, men ledelsen er kun 1-0 og Frisk ligger og venter på muligheten sin.

Vålerenga klarte ikke å utnytte overtallet. Presisjonen mangler ofte i det siste passet eller den siste avslutningen.

3.05: 2 min Frisk. Ulriksen for krysstakling.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Denne perioden var noe jevnere enn den første, men fortsatt har Vål’enga vært det klart førende laget. Det Frisk skapte denne perioden, gjorde de i power play. Etter mange gode sjanser tidligere i denne kampen viste endelig Sondre Olden at krøsset alltid  er ledig. I hvert fall hvis man skyter raskt nok. Kampen er tett og intensiv med Enga som det skapende laget. Frisk ser ut til å satse på kontringer, motstanderfeil og power play. Derfor må vi forsette å sette press på Frisk og klare å score på sjansene våre. Kampen lever i høyeste grad, men vårt kjære Vålerenga er i hvert fall i ledelsen. Nå  gjelder det bare å fullføre kampen og gjerne knekke frisk med en scoring tidlig i neste periode. Skuddstatistikk 1. periode: 9-10.

Vålerenga har hatt et par bra muligheter etter målet også, men uten å få ytterligere uttelling.

15.17: 1-0! Sondre Olden smeller en onetimer i krysset! Endelig! Assist fra Ask og Lindstrøm.

15.06: 2 min Frisk. Kåsastul for interference.

12.27: 2 min Frisk. Oppøyen for holding. Totalt uforståelig avgjørelse.

De fire spillerne til Enga i undertall valgte å stå stille som saltstøtter hele undertallet, noe som førte til flere Frisk-sjanser, blant annet et skudd i stolpen. Der er vi litt heldige.

5.59: 2 min Vålerenga. Fortier for high sticking.

1.15: 2 min Frisk. Gogging for krysstakling.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Vålerenga har dominert totalt kampen så langt, men, som på fredag og tidligere i år, klarer vi ikke å sette pucken inn på tross av en rekke sjanser. Avslutningene til Vålerenga holder rett og slett ikke mål og i tillegg har vi heller ikke den rette flaksen foran buret til motstanderen. Enga virker i hvert fall tent i dag og spiller med bra intensitet, Vi må bare klare å få satt den pucken i mål. I avgjørende situasjoner klarer vi dessverre ikke å gjøre de riktige valgene. Dette er noe vi har sett sesongen igjennom og som fort kan bli vår bane også i sluttspillet. Forhåpentligvis våkner killerinstinktet til våre iskrigere, sånn at vi tar hjem denne seieren. Skuddstatistikk 1. periode: 15-5.

Nye store sjanser for Enga mot slutten av perioden. Pucken spretter dog Frisks vei og vi klarer ikke å trykke inn pucken.

13,.39: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for delay of game.

12 minutter spilt og flere store sjanser til Enga nå. Den forbanna svensken i Frisk-målet redder dog foreløpig alt.

10.25: 2 min Frisk. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

9.17: 2 min Vålerenga. Ihnacak for slashing.

9 minutter spilt og Tobias Lindstrøm hadde akkurat en kjempesjanse for oss. Han kommer seg alene mot Dahlberg, men klarer ikke å overliste landsmannen.

Håpløst overtallsspill av Vål’enga, Skaper ingen verdens ting.

3.49: 2 min Frisk. Eiken Andresen for high sticking.

Vålerenga har begynt bra de første minuttene og har presset Frisk bakover. Foreløpig uten tellende resultat.

Pucken er droppet for årets andre kvartfinalekamp mot Frisk.