Jordal Amfi: Hederlig tap igjen

Vålerenga-Zürich Lions 2-3 Vålerenga spilte en god kamp mot et lag som er tippa på fjerdeplass i CHL denne sesongen. Vi holdt dem til døra, og det ble nok et hederlig tap for iskrigera våre. Vi er dessverre ikke gode nok foran motstanders mål.

Tekst:EspenB/ CHL-ekspert Ladyn Netrom /Foto: Grydis.no

Vålerenga imponerte men klarte ikke å holde hele veien inn. Sveitserne vant fortjent 3-2. Fortjent fordi Vålerenga mangler åpenbare målscorere. En giftig faen kunne utgjort en diger forskjell i dagens kamp. Vi tapte kampen med et mål og skuddstatistikken 21-27.

Vålerengas bestemann var Daniel Sørvik.

Neste kamp på Jordal er seriepremieren førstkommende torsdag mot Storhamar. Møt opp!

Nedenfor følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over.  Sveitsera vinner 3-2 på Jordal.

19.51. 9 sekunder igjen. Vålerenga har hatt gode sjanser men sliter med å putte puck i mål. Fortærende.

18.05 Straffeutmåling etter bataljene: Seger 2 min for interference. Smith 2 min roughing og Gunnarsson 2 min for det samme.. Fem mot tre nå.

18.05. Grisetakling på Gunnarsson som går rett i isen. Sveisiske Seger setter seg og det braker løs med slossing da Gunnarsson tar igjen på en annen sveitser.

18:01 Vålerenga har løst 4 mot 4- spillet desidert best, men har ikke klart å sette pucken. Fortsatt 42 sekunder igjen før laga er fultallige.

16.43 2 min til begge lag. fire mot fire i 2 minutter. Vålerenga: Sørvik Zürich Nilsson. Shampo tar timeout samtidig. Nå kommer en genial gameplan!

16:29 Vålerenga med godt skudd på mål, men keeper redder enkelt.

15:56 Dommerne pusser is og Vålerenga får noen velfortjente minutter til å puste litt med magan igjen. Siste innspurt nå.

15:00 5 minutter igjen og Vålerenga kriger som bare Vålerenga kan. Dette er langt i fra over!

12.44 Sveitser alene med Søberg, men han har stengt kassa for i dag.

10.29 Søberg redder straffa!!

11.29 Straffe til sveitsera.

10.56. MÅÅÅL! 2-3 Filip Gunnarsson setter reduseringa etter passing fra Stene til Karterud i forkant. Vakkert!

01.03 2 min Zürich. Målscorer Cunti for hooking.

Vi beklager selvsagt skrivefeilen på målscoreren. Rett skal være Cunti.

08.56 1-3. Zürich setter sitt tredje etter at Vålerenga ikke henger med bakover i det hele tatt.  Scoring ved Cunt.

Vi er i gang igjen. Ingen utvisninger.

07: 32 Powerbreak på Jordal. Igjen. Dommerene snakker om å vise ut folk etter litt brudulje bak sveitsernes mål.

06.55 1-2. Zürich setter pucken bak Sæberg etter å ha dominert i noen minutter. Scoring ved Blindenbacher.

02:00 Det bølger frem og tilbake nå. Vålerenga mest ivrige, men om det glipper litt bakover er sveitsera der med en gang. Dette blir spenende!

Pucken er droppet. Vi har trua på «miracle on ice» nå. Kom igjen Enga!

2. periode:

Perioden er over. Vi vinner den 1-0 og har reist oss veldig de siste minuttene før pause. Det er underlig når man vet at sveitera kjøre fire fulle rekker og Vålerenga har tre. Imponerende , rett og slett. Noen ganmger er vi jævlig stolte over å holde med Vålerenga.

18:.25 Vålerenga med kjempeskudd  på kassa. Nære-nære. Vi kjører sveitsera nå!

17.29 2 min Zurich. #97 for hekting. Vålerenga fikk 20 sek med 6 mot 4 i forkant og bommer på åpent mål.

16:21 Vålerenga er fulltallige igjen.

14.21 2 min Vålerenga. Bonsaksen for roughing.

Pverbreak.

12:00 Vi har spilt halve matchen og Zürich dominerer mer og mer. Tre rekker på dette nivået er for tynt. Heroisk innsats til tross.

09.48 Zurich har spilt ett par minutter uten at vi har fått låne pucken. De skaper imidlertid ingen verdens ting.

Powerbreak.

06.28. God sjanse til Zurich. Vi holder dem unna målet.

05:00 MÅÅÅL! Vålerenga utligner på Jordal! Scoring ved selveste Daniel Sørvik. Assist 17-åringen Colin Sparberg Olsen.

04.03 Dobbeltsjanse for Zürich, men skudda er barnemat for Søberg.

03.20 Vålerenga skapte noen få og små farligheter i powerplayet. Zürich er fulltallig.01.20 2 min på Zürich. Robert Nilsson for slashing.

Pucken er droppet og den andre perioden er i gang. Kom igjen Enga!

1. periode:

Vi er på høyden i første periode, men er for unøyaktige i sistepasset og avslutningene våre. Skuddstatistikk 7-7.

Store sjanser til Zürich rett før perioden er over. Står fortsatt 01- Skuddstatistikk 1 periode 7-7

17:52. Zürich fulltallig.

17:20. Tre digre sjanser for Vålerenga i pp nå, men skiva vil ikke inn.

Powerbreak.

15.52 2 min Zürich. Slashing.

15:53 «Karta» gjennom alene med keeper men klarer ikke å sette pucken dessverre.

15:00 Mye frem og tilbake nå. Gutta våre gir seg ikke på harde møkka!

10:40 Vålerenga farlig frempå, men setter ikke pucken.

9.14 2 min Zurich #53 for slashing.

8:25 Mål Zürich. Vålerenga er fulltallige igjen. 0-1 ved Robert Nilsson.

8.14 2 min Vålerenga Lyngset for tripping.

Vi rir av utvisninga uten at de skaper så mye. Det er spilt i 7.56 og dagens første powerbreak gjennomføres.

Vi har spilt i 6 minutter og ingen av lagene har festa noe grep. Synd Vålerenga ikke klarte å score i pp.

05:55 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for tripping.

Dagens kommentatorer på Klanens Webradio er Kenneth Myhre og Robin Grov. Kringkastiingsjef Julsvik overvåker det hele.

03:50 Zürich er fulltallig.

01:50 Dobbelutvisning på Zurich. En av dem får 10 min for usportslig opptreden.

Herlig stemning på tribunen. Zürich har med seg ca 75 mann. De utfordrer oss sangmessig og vio svarer. Har gåsehud.

00:10 Skudd fra europabønda, men Søberg redder emkelt.

Dommer slipper pucken og det virker som en evighet før den treffer isen midt på banen. Et glissent Jordal holder pusten. Kampen er i gang. Kom igjen Enga!

«Halve laget» til Vålerenga er fortsatt skada.  Det betyr verdifull internasjonal erfaring for unggutta våre.

Vi står med null poeng på de tre første kampene i CHL. Vi møter det presumptivt beste laget i gruppa og vi tapte 4-1 mot dem borte. Vi er underdogs i dag, og der ligger sjansen vår. Er de 90% vinner vi. Heia Vålerenga!