Jubileums-skogtur lørdag

I forbindelse med 100-årsjubileet til Vålerenga arrangerer gode krefter i Klanen, Klubben, Historielaget og Aldermannsligaen en tur lørdag til hyttetomta der det aldri ble noen hytte.

Tekst: Kjell Henning Thon


I Klansropet nummer 82 fortalte vi historien om hyttetomta Vålerenga har Østmarka. Med en perfekt beliggenhet ved Tonevann, nesten på grensa til naturreservatet er det en stille perle. Men hytte ble det altså ikke noe av. Til det somlet man for mye før markagrensa satte en stopper for det.

Lørdag 15.juni vil vil derfor arrangere tur til hyttetomta med grilling, salg av forfriskninger, gode historier og muligheten til møte mellom de ulike generasjonene i Vålerengafamilien. For de som vil ta turen, vil det bli en fin rusletur i strålende sommervær!

Klanen har noen med 501-bussen (Fra Bussterminalen klokken 10.00, merket Lillestrøm via Enebakk, kjøp billett til Norliveien). Se etter Vålerenga-effekter! Fra Nordliveien (10.26) går vi samlet på grusvei til Bysetermåsan, hvis vi ikke blir plukket opp underveis av de som kjører inn dit.

Med egen bil kan man kjøre til utfartsparkeringen ved Bysetermåsan. Derfra er det cirka 4,5 kilometer å gå inn til tomta (grusvei og sti, eller bare sti). Vi går samlet fra Bysetermåsan 11.15. Vi har kjøretillatelse for et par biler, slik at de som er virkelig dårlige til beins kan få skyss til Vangen, men fortsatt er det halvannen kilometer å gå. Vi regner med å gå fra Vangen cirka 12.00.

Vi har ikke lagt opp til noe stort opplegg på hyttetomta. Mange har Vålerenga-historier fra marka. Mange har behov for å treffe hverandre, og kanskje dukker det opp noen som har drevet med orientering eller ski i disse områdene, og representert Vålerenga i dette. For de som har lyst på Østmarkas beste utsikt, tar vi nok en tur oppom toppen av Tonekollen (som er Kjentmannspost i inneværende periode, for de som driver med sånt).

Vi satser på dugnadssalg av pølser og drikke fra cirka klokka 13.00, om du heller vil spise noe annet, ta med matpakke eller lån grillplass av oss.

Så holder vi på i noen timer, regner med å avrunde rundt klokka 16.30. Busser fra Nordliveien går 18 minutter over hver time (to timer å gå), eller haik med noen fra Bysetermåsan.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.