Gikk på smell i Kristins hall

LILLEHAMMER – VÅLERENGA 6-4: Vålerenga hadde tomålsledelse og tre poeng i lomma, men gikk på en smell og måtte reise hjem fra Lillehammer poengløs.

Vålerenga tok ledelsen i powerplay ved Justin Donati (Tyler D, Steffen Thoresen) etter halvspilt periode. Lillehammer utlignet mindre enn to minutter senere ved Aaron Marvin, men bare 14 sekunder senere utnyttet Morten Ask en grov feil av Lillehammer og ga Vålerenga 1-2. Før periodeslutt sørget Stefan Espeland (Olden, F Csisar) for 1-3, og det hele så lyst ut!

I andre periode reduserte først Dag Morten Wehn, før Magnus Hoff (Karterud, RJ Anderson) sørget for at stillingen var 2-4 før siste periode. Lillehammer var best i denne perioden, og Vålerenga var heldige som kunne gå til pause med tomålsledelse.

Etter fem minutter i siste periode satte Rindal inn 3-4. Vålerenga så alikevel ut til å ta tre poeng inntil det gjensto 2:47. Dag Morten Wehn satte sitt andre før dagen, før Kevin Montgomery ga Lillehammer ledelsen med 1:06 igjen. Shampo tok ut Søberg, noe som bare resulterte i at Joakim Arnestad-Eidsæther kunne fastsette sluttresultatet til 6-4.

Shampo så ut som han holdt på å sprenges fra innsida når han ble intervjuet av TV2 Sport etter kampen, og det med god grunn. Skal vi holde følge med Stavanger Oilers så kan vi ikke gi bort poeng i sluttminuttene. Nevnte Oilers slo Storhamar 6-2 i Stavanger, mens Lørenskog måtte ha sudden death for å slå Sparta hjemme. Det betyr at Stavanger Oilers nå leder serien med 66 poeng, foran Lørenskog med 62 poeng. Vålerenga er på tredjeplass med 61 poeng, med en kamp mindre spilt.

Neste kamp er på søndag, og er av den viktige og morsomme sorten. Kampen er hjemme mot serietoer Lørenskog. Kampen starter kl 1700.