Boklansering: Kampen om tribunen

«Kampen om tribunen – Fotball, identitet og makt», en antologi redigert av Hans Hognestad og Arve Hjelseth, utgis på Akademika Forlag 20. november. I den forbindelse blir det lanseringsseminar på Litteraturhuset 19. november. Flere av bidragsyterne vil være til stede, inkludert den internasjonalt ledende idrettssosiologen Richard Giulianotti og begge redaktørene.

Tekst: Arve Hjelseth/red. MortenN

Utgangspunktet for boka er seminaret «Fotballsupportere – Identiteter i endring» som ble arrangert med støtte fra Senter for kultur- og idrettsstudiar, Høgskulen i Telemark og Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU, høsten 2010. Seminaret tok sikte på å gi studenter som hadde skrevet masteroppgaver om fotball og fotballsupportere de siste årene, sjansen til å presentere sin forskning for et bredere publikum. Flere av dem som bidro på seminaret har bidratt med artikler også til boka. I tillegg bidrar internasjonalt kjente forskere som Richard Giulianotti, Gary Armstrong og Torbjörn Andersson, samt begge redaktørene.

Blant artikkelforfatterne er Nina Reim, som diskuterer betingelsene for makt og autonomi i Klanen. Tidligere leder i NSA, Richard Jansen, har også et bidrag om supporteren som den viktigste (men ofte oversette) kunden.

Vi kommer til å oppdatere med en mer detaljert dagsorden for arrangementet etterhvert på fb-eventsiden (og det vil naturligvis også bli lagt ut noe på litteraturhusets sider).

Hold av 19. november!

Nærmere detaljer om programmet kommer etterhvert. Arrangementet vil foregå i Nedjma-salen, som ligger i 3. etasje på huset.

Les omtale på forlagets sider her: http://www.akademikaforlag.no/content/kampen-om-tribunen#book-right

Comments are closed.