Vidvinkel: Vi er Vålerenga for faen

Atle Enersen
Atle Enersen

Vålerenga hadde én jobb på Lillehammer; vinne kampen. Det viste seg meget vanskelig, og turen hjem ble som så mange ganger før lang og tung.

På 1-0 til Lillehammer er det maks uflaks å melde. Steffen Søberg skal bare styre moderat hard is-puck unna, men styrer denne rett i skøyta til Andreas Stene og pucken går i mål. Tesen om at gode lag har flaks er herved avlyst.

2. periode var som Vålerengas spilte 2. perioder i sum: begredelig. Joda, det hender vi spiller en god 2. periode i ny og ne, men tirsdag aften var det natta igjen. Det tok over syv minutter før Vålerenga fikk et tellende skudd på mål.

Tellende skudd på mål i ishockey er for øvrig når pucken ville gått inn hadde ikke noe vært i veien for skuddet. Stengene er altså ikke tellende skudd på mål.

I andre halvdel av perioden rir Lillehammer av et fem mot tre undertall i to minutter uten at Vålerenga får mer enn at par skudd på mål. 3.periode bød på lite begge veier. En kamp som var avgjort, det lot seg ikke score, og mot slutten av 3. spilte Vålerenga med en utespiller mer på isen i over tre minutter – uten å score..

Horribelt.

Vi skal ikke stå med lua i hånda å spørre om å få lov til å score!

Vi er Vålerenga for faen!

Spesielt etter den gode kampen vi gjorde mot Stavanger Oilers sist lørdag var dette en særs skuffende opptreden på fremmed jord. Bortebane er alltid vanskelig, bortsett fra i Sarpsborg da, der har vi hatt det mye moro opp igjennom.

Vi vet at sånn kamper kommer i løpet av en lang sesong. La oss håpe dette var Vålerenga sin, og at veien til verdensherredømme nå er brolagt med gullstein.

Misforstå meg rett, jeg kritiserer ikke tempo og innsats direkte. Men når man ikke klarer spille seg til marginer, eller skyte til det går hull, ja da er det fånyttes. Å skyte til det går hull fordrer at man skyter…

Hockey er en kampidrett hvor man ikke kaster inn håndkledet. Kanskje burde man åpne for det.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

20.10.2020 21:39