Vidvinkel: Nervene ble beroliget

Atle Enersen
Atle Enersen

Tenk så flaut. Store Vålerenga. Lokomotivet i norsk ishockey. Tape mot lille Grüner fra løkka der vest. Det var visa helt til slutt forrige sesong, rett før pesten slo til og NM-sluttspillet bare ble en myte. I forkant av torsdagens kamp i Grünerhallen var vi spente, litt nervøse.

Mindre begavede lag har en evne til å heve seg når Vålerenga er motstander. De kan være så begrenset gode det er mulig å bli, men når Vålerenga står i andre enden av isen får de litt pep.

Vi ble fort beroliget. Vålerenga ga full gass fra start, og selv om utlånte Leo Halmrast sneiet tverrliggeren i starten av første periode var det Thomas Olsen som i beste Bjørn Borg-stil smashet inn 1-0.

Og derfra ut var det egentlig aldri tvil, maskinen fra Oslo Øst malte klinisk videre til det ikke var annet enn støv igjen av Grüner.

Vi leste et utsagn fra Grüners svenske målvakt Ekeberg som kom inn på 0-5. Han mente Vålerenga var litt heldige i visse deler av spillet.

Sota pleksiglass i maska i stedet for gitter? Eventyrbriller?

Fakta overlevert fra oss objektive er at Vålerenga både raserte og herjet med Grüner fra første ti siste dropp. Det er ikke en sannhet med modifikasjoner. Fordi når Grüner tilsynelatende på en måte kom seg mer med i kampen var det ikke Grüner som hevet seg, det var Vålerenga som roet det ned og gikk inn i kontrollmodus.

Vi biter oss merke i tre ting fra kampen torsdag aften.

Emil Holm Larsen spilte 5:27, gledelig, men han kunne kommet inn mye tidligere og fått mer matching. Vi sutrer ikke altså, vi vil bare ha mer. Alltid mer.

Villiam Strøm scoret, hvis ikke vi tar feil var det Villiams andre scoring i Vålerenga-trøya. Ikke bare er han en maskin, nå også målmaskin. Vi elsker Villiam Strøm! Litt kamikaze til tider, plutselig er han i motstanders målgård mens resten av gutta er på vår blå, men det er bare krydder.

Bamsen Strøm er en entertainer og vi elsker det!

Og til slutt, ingen «dagens Kalle». Hverken scoring eller utvisning. Vi mobber ikke altså, vi bare påpeker at Kalle har en evne til å få minutter på ugunstige tidspunkt for så å rette opp med scoring.

Etter at Vålerenga gikk opp til 5-0 drøye syv minutter ut i 1. periode torsdag aften giret de ned, men ikke på kvalitet, de skrudde ned tempoet et hakk, de bulket ikke fullt så mye, men kvaliteten i spillet ble ikke forringet.

Vi «liker» ofte å si at det er ingen som nært perfekt klarer gjøre Vålerenga dårlige som Vålerenga selv. Det slapp vi se utspille seg i Grünerhallen torsdag kveld.

Vålerenga tar nå en dags kamp-pause på toppen av tabellen. Ikke la deg lure selv om enkelte har Frisk Asker på topp, det er feil. Vålerenga har gutta fra pengebingen i Asker på innbyrdes oppgjør. Frisk har i tillegg én kamp mer spilt.

‘Enga på topp!

På lørdag kommer Narvik på besøk til vakre Jordal Amfi. Vi skulle gjerne utbasunert «Alle mann til Jordal!», men det går jo ikke. Det blir med de 200 som har vært så heldige å bli trukket ut i lotteriet. Og apropos lotteriet, det er ikke helt tombola.

Først slang man alle sesongkortene oppi topplua til Glenn Jensen. Deretter trakk man ut den kamps kvote. De som ble trukket ut ble lagt på hylla etter at de hadde fått billettene sine, og neste gang trakk man blant de gjenværende sesongkortene. Og sånn går det til det er tomt for kort å trekke – og da begynner man på nytt.

Men tilbake til Narvik-kampen; oppgjøret ser du på TV 2 Sumo. En fattig trøst, men dessverre tilstanden nå. Vi skulle ønske alt var annerledes, at pesten var borte.

Men det er den ikke.

Og vi gråter stille.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

30.10.2020 07:06