Vidvinkel: Det klør kraftig nå

Atle Enersen
Atle E.

Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive et forsnufset og sentimentalt stykke om tiden i Furuset Forum som ligger bak oss. Men det har vært et minus seriegullet sammenhengende helvete som ble kronet med avlyst NM-sluttspill, og de softe Frisk-spillerne som regjerende norgesmestere ett år til.

Misforstå meg rett; det er alltid koselig å møte engasjerte hockeyvenner any day. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke i vårt lange eksil i Furuset Form ikke har møtt en eneste vattnisse som gjør seg best på en peishylle.

Når jeg skriver at det klør kraftig så har det ikke noe med invasjon av småkryp i midtregionen. Nei, det har å gjøre med de opplevelser spillerne nå snart er i ferd med å gi oss. Først i «garasjen» på Manglerud, dernest i den rasfarlige «pengebingen» i Asker. Asker for øvrig med ny hall om et par år – på tide, de har alt for lenge hadde fordel av å tilby motstanderen sine crappy og kummerlige forhold.

Og laksepølser.

Og Finlandia-logoen i ene droppsirkelen. Godt Vålerenga Hockey På Nett var observante den gangen. Laksepølsene klarte folk kvitte seg med selv.

Vålerenga møter altså Manglerud Star i «garasjen» på Manglerud førstkommende lørdag, og sp Frisk Asker i Asker fem dager senere. Ingen av disse kampene blir enkle, vi har fått stryk av begge lag i oppkjøringen. To ganger av Manglerud Star faktisk. Heldigvis slaktet vi Stjernen over to kamper. Og Hasle/Løren i én.

Å slakte Hasle/Løren var en smal sak for Vålerenga, men Hasle/Løren skal ha skryt for å stille opp.

I skrivende stund er det rokkeringer på antallet tilskuere som skal kunne være tilstede i Jordal Amfi. Myndighetene rører på seg, og bra er det. Jeg skal ikke sutre over tempoet her, men det kan se ut til at vi fra 12. oktober kan slippe inn 600 tilskuere i nye Jordal Amfi.

Det er godt nytt!

Med 570 nyfrelste tilskuere i ryggen skal vi bli tøffe å pryle på hjemmeis. Dette med ny hjemmeis er for øvrig litt kilent. Hvor mye gutta klarer å gjøre den til sin frem til 10. oktober da Grüner kommer på besøk gjenstår å se. Når det gjelder Grüner tror jeg vi har lite å frykte – de store utfordringene kommer senere i sesongen.

Men før de 570 slipper til må vi nøye oss med 200 mot Grüner. Takk til pesten for det, men det er bare sånn det er, lite å gråte over nå. Man kan være så uenig man bare vil, men nå er det sånn for denne ene kampen, og da er det bare å knipe igjen brødsaksa og la være å spre dårlige vibber.

Alle mann i samme retning! Og det mener jeg! Man skal aldri gå av veen for en god argumentasjon. Men når enkelte vattnisser fremstår som argumentsløse og heller tatt seg plass på peishylla. Det har ikke noe for se å diskutere og formane når du ikke kan fremlegge argumenter, gode som dårlige – men i det minste argumenter.

Alle klarer ikke dette. Det blir med surmaga oppstøt om sprer misnøye.

Peishylla neste!

Idretten skal nå i sakte tempos tilnærming tilbake til så nært normalen som det lar seg gjøre. Det betyr at det er genuint håp om fullsatt Jordal Amfi senere ut i sesongen. Det er kanskje litt optimistisk, men det må det da være lov til å være?

Jeg håper alle de 200 som får plass på Jordal 10. oktober mot Grüner koser seg og synger av full hals.

Vi er hjemme!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

PS. "Vidvinkel" er bare det nye navnet på "Overblikket". Forandring fryder, mer avanser er det ikke. "Overblikket" stammer fra den gang vi satt med stumpen limt fast på pressetribunen i gamle Jordal Amfi. Nå i den nye hallen beveger vi oss rundt, derav "Vidvinkel".

01.10.2020 10:15