Vidvinkel: Alle mann til sofaen

Atle Enersen
Atle Enersen

Det høres bra sjukt ut. Hadde vi proklamert det for et år siden hadde Galgeberg virkelig fått leve opp til navnet sitt. Nå er realiteten at vi har fått flytt inn i ny hall, men på grunn av pesten står hele skuta i økonomisk havari.

Dette er ikke rakettforskning. Dette er ikke propaganda. Dette er virkeligheten søndag 27. desember 2020. Klubben vår er i ytterste fare.

Etter mal fra andre klubber arrangerer nå klubben i ditt hjerte «sofakampen» onsdag 30. desember hemme i Jordal Amfi mot Asker. Så grei en idé, du betaler 50 spenn per sete, og du kan kjøpe så mange seter du vil. Målet er å selge ut Jordal Amfi slik vi ville gjort en normal 30. desember.

Kl. 19:00 benker vi oss alle foran TV 2 Sumo og ser kampen med slik innlevelse at naboer melder om et heidundrandes raveparty til politiet – som må dra slukøret videre da det ikke foregikk ulovligheter.

Jeg vet. Sumo er TV 2. Det er en hard en å svelge.

Kampen blir tett og jevn, men Vålerenga drar det hele i land 5-3, siste i åpent. 645395 er Vipps-nummeret du behøver vite om, «Vålerenga Ishockey Sofabillett».

Siden vi slår Asker i siste kamp av disse to er det på sin plass å se litt på rammene Første kamp er altså mandag 28. desember i Askerhallen. Det blir en hard en. Asker liger på 1. plass på tabellen, 12 poeng foran oss, Hamar sliter på 2. plass, 8 poeng bak Asker, vi slo dem sist. Både Asker og vi har én kam mindre spilt enn Hamar.

Skulle vi tape disse to kampene kommer mye an på hvordan vi gjennomfører. Får vi se en Wade Murphy som spiller opp mot sitt potensiale? Og hva skjer om han ikke gjør det? Hva med Calle Spaberg Olsen, gjennombruddet vi ar ventet på?

Og hvorfor imploderer Vålerenga etter landslagsopphold? Vi har hatt to av dem nå, og det har endt med 7 seire og 7 tap. Nå blir det ikke noe landslagsopphold denne sesongen, så da unngår vi i det minste det.

Mange spørsmål, mange svar, kanskje flere spørsmålet er svar.

Men da sees vi i sofaen da?

En fortsatt god jul mens vi gråter stille.!

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

27.12.2020 00:43